Adıyamanlı yazar Feride Bektaş’ın yeni kitabı “Geçmiş Olsun Bir Hemşirenin Anıları” okuyucularıyla buluştu.

Çeşitli yerel gazetelerde yazıları ve şiirleri yayınlanan, önce “BEKLEYİŞ” isimli şiir kitabı, Daha sonra Adıyaman Kültürünü ve sosyal yapısını anlattığı romanı “ GÂVUR MAHALLESİ ADIYAMAN” ile iyi bir çıkış yapan ,

25-28 Eylül Adıyaman Tanıtım günleri kapsamında okuyucularına kitaplarını imzalayan Feride Bektaş’ın son kitabı “GEÇMİŞ OLSUN Bir Hemşirenin Anıları” oldukça yoğun ilgi gördü.

 

Önümüzdeki günlerde çeşitli etkinliklere katılarak kitaplarının tanıtımını yapacağını belirten Adıyamanlı yazar Feride Bektaş, bazı kurumlarda stantlar açarak kitaplarını okuyucularla buluşturacağını belirtti.

 

Adıyamanlı Yazar Feride Bektaş 1971- 2009 yıllarını kapsayan meslek hayatına dair anılarını derlediği bu kitabın da; ” Kaleme aldığım bu eserimin içeriğinde dünden bugüne kullanılan tıbbi malzemeleri, sağlık camiasının kılık kıyafetleri, o dönemde kullanılan bazı ilaçların insan vücudunda oluşturduğu hasarlar… Hastanede(devletin malzemeleri ve çalışanın işgücü…) çalışan personelin, hastane malzemelerinin doktorun keyfiyetti doğrultusunda daha doğrusu ekonomik menfaati doğrultusunda nasıl kullanıldığı anlattım. Kitabın bir başka bölümünde ise hemşire arkadaşlarının trajı-komik anıları da birinci ağızdan kaleme aldım.
1980 Askeri Darbesinde yaşanılan olaylar, Adıyaman halkının maruz kaldığı işkenceler, yaşadığı zulümleri kısmen de olsa anlatmaya çalıştım, yaşadıklarım, şahit olduklarım, bana anlatılan ibret verici olaylardan örülü bu çalışmamı elde edebildiğim resimlerle destekledim. Geçmişte yaşanılan bu olaylardan ders çıkarma babında kaynak olabilecek bir çalışma olduğu inancındayım… ”diyen yazarımızın yeni kitabı “GEÇMİŞ OLSUN Bir Hemşirenin Anıları “ okuyucuyla buluştu.

Editör: Adıyaman Haber