Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, koruyucu, önceliyici, iyileştirici ve rehabilite edici nitelikli çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda engelli ve yaşlıları unutmayan Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’ni açtı.

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet verilmesi için açılan merkeze hergün gelen yaşlılar ikinci baharını yaşıyor. El sanatları, ahşap boyama, okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim kursu gibi daha birçok alanda eğitim alan yaşlılar için ayrıca çeşitli aktivitelerde düzenleniyor.

Kurs ve aktivitelerin dışında bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması içinde ekip kuran merkez, kentin farklı mahallelerinde yaşayan yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, kişisel temizliklerinin yanında evlerini temizleyerek, tadilat ve onarımını da yapıyor.

Vatandaşlardan gelen talep ve başvurularla ihtiyaç sahiplerine ulaşan Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezini, bir polis arayarak 83 yaşındaki Ahmet Gemci için kömür yardımı istedi.

Başvuruyu değerlendiren Engelliler Daire Başkanlığı, yaptıkları araştırma sonucunda eşi 79 yaşındaki Münire Gemci ile yaşayan Ahmet Gemci’yi ziyaret etti.

Çiftin 4 çocuktan 3’nün engelli olduğunu ve Ahmet Gemci’nin yaşlılıktan dolayı yürüyemediğini tespit eden ekip, ayrıca çiftin yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştığını öğrendi.

İhtiyacı olan malzemeleri temin eden ekip, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ile birlikte aileyi tekrardan ziyaret etti.

Hayırsever bir vatandaşın arsası üzerinde yapılmış yıkık dökük bir evde yaşayan çifte, kömür ve gıda  yardımı yaptı.

Koruyucu, önleyici, iyileştirici ve rehabilite edici nitelikteki çalışmalara devam eden Engelliler Daire Başkanlığı, Gemci çiftine, ayrıca ihtiyaç duyduğu 2 adet yatak, battaniye temel ihtiyaçları barındıran gıda paketi ve baston hediye etti, evlerini temizleyerek daha yaşanabilir bir hale getirdi. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber