Samos Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın buluşmasına Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan’ın yanı sıra birçok basın mensubu katıldı.

Basın mensuplarının zorlu çalışma koşullarının konuşulduğu, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in çalışmalarının anlatıldığı buluşma hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Yıldırım, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir” diyerek “Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı. Habib Yıldırım “Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın,  düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür” şeklinde konuştu.  
Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise konuşmasında gazetecilerin çalışma şartlarının zorluğuna değinerek, basın mensuplarının ülkenin demokratikleşmesinde önemli bir paya sahip olduğunu ve sendikal çalışmaların haberleştirilmesinde Adıyamanlı basın mensuplarından büyük ölçüde destek aldıklarını söyledi.

Ali Deniz, “sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün, iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Memur Sen ‘in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, birey hakkının en temel insan hakkı ve dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu bilen, güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmayı hedef edinen, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan, hoşgörü, adalet, sevgi, merhamet ve hizmeti esas alarak insanı merkeze alan bir sendikal misyona sahibiz. Temel hak ve özgürlüklerin korunması, eğitimin yasaklardan arındırılması, çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleler sonucu önemli kazanımlara imza attık. Kararlı mücadelemizle, Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesi sağlanmış. Katsayı engeli, 8 yıllık kesintisiz eğitim başta olmak üzere, 28 Şubat uygulamaları tarihin çöp sepetine atılmış, kamuda başörtüsü yasağı kaldırılmış, okullarda, devlet dairelerinde ve TBMM’de başörtüsüne özgürlük sağlanmıştır. Uluslararası faiz lobisi ile darbe lobisinin ortak senaryosunu yazdığı Gezi Parkı oyunuyla kurulan hayalleri bertaraf etmiş, Vaiz Lobisi’nin tetiklediği 17-25 Aralık dost-modern darbecilerinin heveslerini kursağında bırakmış, terör ve şiddetten beslenen Jön-Kürtler eliyle hayata geçirilmek istenen 6-8 Ekim ayaklanma provasının, sahneye konulmasını engellemiştir. Etnik siyaset ve hendek terörüyle halkı mağdur edenlerin mağdur ettiği kardeşlerimize de, bugünün Mehmet Akif İnan’ları el uzatmıştır. ‘Merhamet TIR’ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak’ kampanyamızla Kobani’den ülkemize gelen Kürt kardeşlerimize olduğu gibi, Esed ve Putin mağduru Bayırbucak Türkmenlerine ve Hendek Vandallarının mağdur ettiği Kürt kardeşlerimize de gönlümüzü açtık, yardım elimizi uzattık. Bugün bu bölgede birileri kazdıkları hendeklerle insanımızı, insanlığı zulüm çukurlarına mahkûm etmek istiyor. Ancak, bugünün Mehmet Akif’leri buna izin vermeyecek, seyirci kalmayacak, ülkemizde ve bu bölgede yakılmak istenen terör ateşini mutlaka söndürecektir.”
Basın mensuplarını adına bir konuşma yapan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesine düzenledikleri basın buluşmasından dolayı teşekkür ederek, Sivil Toplum Kuruluşları ile basın ve medya arasındaki olumlu iletişimin ülkeye demokratrik kazanımlar olarak yansıdığını söyledi.

Aslan, Adıyaman basın mensupları olarak STK’ların kamuoyunu bir araya getiren, birlik ve beraberliği güçlendiren, kalkınmanın önünü açan, Adıyaman’a başta eğitim olmak üzere her alanda katma değer katacak her türlü çalışmanın sürdürülebileceğini vurguladı.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber