GAP Genç Festivali heyetinden AGAD’a ziyaret
GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz:
“Özellikle valiliğimizden festival talebi gelince, biz beklediğimizin üstünde bir ilgi ile karşılaştık”
 
AGAD Başkanı İbrahim Aslan:
“GAP İdaresinin böyle bir festivali Adıyaman’da yaparak Adıyaman’ı tanıtması bizim için bir gururdur ”
 
10-13 Mayıs 2013 tarihleri arası Adıyaman’da düzenlenecek GAP Gençlik Festivali dolayısıyla GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz, Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetini ziyaret etti.
Bu yıl 5.’sinin düzenleneceği GAP Gençlik Festivali öncesi basınla bilgi alış verişinde bulunan heyet Adıyaman’ın basının festivali vermiş oldukları destek dolayı teşekkür etti.
GAP Gençlik Festivali Adıyaman’da çok güzel karşılandığını, bu konuda tüm Adıyamanlılara teşekkür ettiğini dile getiren GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz Adıyamanlıların festivalin Adıyaman’da yapılmasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Yılmaz ziyaret esnasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Adıyaman’da bunu yapalım fikri gelince özellikle valiliğimizden bu talep gelince, biz beklediğimizin üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Geçtiğimiz günlerde basınla bir toplantı yaptık, ondan önce sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kamu kurum müdürleri ile toplantılar yaptık. Çok verimli toplantılar oldu. Çok fazla bir katılımla ve çok fazla katkı yaparak, sadece dinleyici olarak değil, festivalin çalışmalarına katkı niyetine çok güzel görüşler dile getirildi. Bu güzelliklerin değerlendirilmesi adına ve desteklerinden dolayı cemiyet başkanımızın nezdinden basın mensubu arkadaşlara teşekkür etmek istedik. Cemiyetimizin çok desteğini gördük. Güzel bir diyalogumuz oldu. Biz Cemiyetimiz ve Adıyamanlıların festivale katılımı noktasında çok büyük desteğini bekliyoruz. Yazılı ve görsel medya, radyoların bu festivalin halka ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. Sadece dışarıdan getirdiğimiz gençlerle değil, buradaki Adıyaman halkının bu festivali, gençleri sahiplenmesi lazım. Sadece gelecek gençleri çadırken de veya otelde konaklaması değil, misafirlerin “Biz Adıyaman’a gittik ve Adıyaman bizi elini üstünde tuttu, başının üstünde tuttu” hissini yaratmamız lazım bu çok önemli. Adıyaman’ın kendini turizm kenti olarak bir plan koymuş, bir hedef koymuş bir kentin tanıtımı için inanılmaz bir fırsat. Türkiye’nin Adıyaman dışından 80 ilinden katılımcılarımız olacak. Çok güzel etkinlik başvuruları aldık. Bunları şuanda değerlendiriyoruz. Bir haftaya kadar programımız da netleşir. Çok büyük konserlerimiz olacak. Burada hem valiliğimiz, hem belediyemiz, ticaret sanayi odamız, bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle bu festival için çok büyük destek gördük. Kurumuz ve bütün gençler adına teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçten sonra bizim festivalin ana destekçisi olarak Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti olarak gördük. Ben tekrar teşekkür ediyorum kendilerine.” Dedi.
Ziyaretlerinden dolayı yetkililere teşekkür eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan böyle organizasyonun Adıyaman’da yapılmasının kendileri için gurur verici olduğu söyledi.
Başkan Aslan yaptığı Açıklamada: “Adıyaman’da düzenlenecek olan bölgenin ve Türkiye’nin en büyük festivali olarak adlandırılan GAP Gençlik festivali tanıtım toplantısında beraberdik. Biz Adıyaman’da bu tür etkinliklerin yapılabilmesi için verilebilecek her türlü desteği kendi ve arkadaşlarımız adına vereceğiz. Adıyaman ili Güneydoğu Anadolu bölgesinde en geri kalmış, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa’nın bir ilçesi olarak kalmasından şikâyetçiydik. GAP İdaresinin böyle bir festivalle, programla Adıyaman’a destek vermesi, 60 ülkeden gelecek 1500 gence Adıyaman’ın tanıtılması bizim için bir gururdur. Bundan dolayı GAP İdaresinin çok değerli yetkililerine, Adıyaman’da bulunan ve programları düzenleyen sayın Şehmuz Yılmaz beye, arkadaşlara, Yeşim Çelik hanıma teşekkür ediyoruz. Basın olarak bundan sonraki süreçte de kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ifade ederken, kendi adımıza, kendi kurumlarımızda yapacakları etkinliklerin her türlü haberini, reklamlarını da ücretsiz olarak yayınlayacağımızı ifade ederken Adıyaman valisi bu konuya kendi işi gibi bir Adıyamanlıdan daha fazla destek vermesinden dolayı da sayın valimiz Mahmut Demirtaş’a da ayrıca teşekkür ediyoruz.”
Editör: Adıyaman Haber