Adıyaman’da fırın ustası olarak çalışan Hacı Yusuf Doğan, Bengisu yayınlarından çıkardığı “Askeri Firar” adlı romanını okurlarıyla buluşurdu.
Adıyaman İl Halk Kütüphanesi kamelyasında fırın elbisesiyle imza günü düzenleyen yazar, okurlarına hem romanını anlattı, hem imzaladı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı imza gününde, Vali Mahmut Demirtaş, bir süre yazarla sohbet ederek, yazmaya nasıl başladığını, bu romanla ilgili esinin nasıl geldiğini, tahsilini ve yazı hayatını sordu.
Doğan, Askeri Firar romanının gerçek hayattan uyarlama olduğunu, çocukken dinlediği bu öyküyü romana uyarladığını söyledi.
Roman, aslında çok sıradan bir sevk işleminde her şeyin yoldan çıkmasıyla başlıyor. Bu firar, pek çok gizli kalmış gerçeği gün yüzüne çıkarıyor. Romana konu edilen firarda hiçbir şey göründüğü gibi olmuyor ve kitabın aslında heyecanı da burada başlıyor.
Teskeresine dört gün kala bir çavuş ve gizemli bir er. Kin ve nefretle yoğrulmuş ve iç içe geçmiş duygular anaforu. Heyecan ve korkunun adeta meraklı bir yolculuğu gibi.
264 sayfadan oluşan kitap Bengisu Yayınlarından çıktı.
 
Hacı Yusuf Doğan kimdir?
Askeri Firar Romanının yazarı Adıyamanlı fırın ustası Hacı Yusuf Doğan, Onur Közde Piliç’te fırın ustası olarak yaşamını sürdürüyor. 1974 yılında Adıyaman’da doğan yazar, maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaokuldan sonra okuyamadığından ticari hayata atıldı. Yazarın 300’e yakın şiiri, 20’ye yakın hikayesi var. Resim sanatıyla da ilgilenen yazarın çok sayıda tablosu bulunuyor. Evli ve üç çocuk babası olan yazarın yazı çalışmaları mesleğiyle birlikte devam ediyor.
Editör: Adıyaman Haber