Adıyaman’da bir hayırsever, binasındaki daireleri ve iş yerini Kobani’deki (Ayn el Arap) savaştan kaçan 8 aileye tahsis etti.

Siteler Mahallesinde yaşayan Hacı Mehmet Taşkın, binasındaki 3 daire ve bir iş yerini ülkelerindeki olaylardan kaçan 45’i çocuk olmak üzere 70 kişilik 8 Suriyeli Kürt aileye tahsis etti.

Kapılarını misafirlerine açtıktan sonra bazı odalara kontrplak yerleştiren Taşkın, misafirleri için hem yeni oda hem de mutfaklar oluşturdu. Kendisinin de yaşadığı binada her gün Suriyeli ailelere uğrayan Taşkın, bu ailelerin ihtiyacını girişimleriyle gidermeye çalışıyor.

Taşkın, BHA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce dairelerini il müftülüğüne bağlı Kuran Kursu’na tahsis ettiğini, Kobani’deki savaşın başlamasının ardından Türkiye’ye sığınan ve akraba olan 8 aileye verdiğini söyledi.

Savaş bitinceye kadar bu ailelerin dairelerinde ve iş yerinde yaşamaya devam edeceğini belirten Taşkın, “Suriye’de bu olaylar yaşandıktan sonra bu insanlar ülkemize sığındılar, ilimize geldiler ve mağdur oldular. Ben savaş bitene kadar kucağımızı, evlerimin kapılarını bu mağdur insanlara açtım” dedi.

Yaklaşık 5 aydır misafir ettiği aileler için elinden gelen yardımları yapmaya çalıştığını anlatan Taşkın, Türkiye’nin şefkat elini en güzel şekilde sığınmacılara göstermeye çalıştıklarını ifade etti.

Soğuk kış şartları altında bu ailelerin birçok ihtiyacının İHH ve mahalledeki vatandaşlarla karşıladıklarını kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:

“Bu insanları kendi arabamla hastaneye götürüyorum. Devletimiz de doktorunu ve ilacını karşılıyor. Kışlık elbiselerini İHH’a getirdi. Bütün ailelere çeşitli yerlerden kömür temini sağladık. Bütün bunları vatandaşlarımızla birlikte sağladık. Ayrıca gençlerin çalışması için iş buldum. İnşaatlarda sıva, duvar ustası olarak çalışıyorlar ve kendi paralarını kazanmaya çalışıyorlar. Biz onlara bir baba, kardeş şefkatiyle sahip çıkıyoruz. Bu şeref devletimize de milletimize de yeter”

Suriyeli Ahmet Muhammed ise ülkelerinde Kobani’ye 25 kilometre uzaklıktaki Lehine Köyünde çiftçilik yaparak yaşadıklarını savaş nedeniyle köylerini ve tarlalarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

IŞID saldırılarından dolayı önce Kobani’ye ardından Türkiye’ye geldiklerini anlatan Muhammed, “Akrabalarımla Adıyaman’a geldik. Hacı Mehmet Taşkın, bize evlerini açtı. Şimdi çocuklarım, torunlarım ve akrabalarımla birlikte burada çalışarak kazandığımız parayla ve bize yapılan yardımlarda yaşamaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’ye sığındıklarında sadece üzerindeki elbiseyle sınırı geçtiğini belirten Muhammed, şu anda sıcak bir evde yaşamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kendilerine ev sahipliği yapan Taşkın’a, yardımlarda bulunan İHH yetkililerine teşekkür eden Muhammed, Türkiye’nin misafirperverliğine minnettar kaldıklarını dile getirdi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber