KÖPRÜ AÇILIŞINDA KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincik’te halka hitap ettikten sonra helikopterle Nissibi Köprüsü’nün açılış töreninin yıldığı alana geldi. Adıyaman’ın yanı sıra Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan tören alanına getirilen kalabalığa otobüs üzerinden hitap eden Erdoğan, Türkiyenin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan Nissibi Köprüsünün bölgede Şanlıurfanın Siverek ilçesiyle, Adıyamanın Kahta ilçesini birbirine bağladığını ifade etti. Vatandaşlara; 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki köprünün etrafını göstererek "Burada eski Türkiye var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra köprüyü göstererek, "Ama tam ortadan da yeni Türkiye geçiyor. Güzel mi? Biz buyuz. Zaten Nissibi Köprüsü’nün temellerini atarken bu düşünceyle attık. Öyle temeli at, ortada bırak bizim kitabımızda böyle bir şey yok. İşte 2012, işte 2015. Başlarız, tarih veririz ve bitiririz. Yeni Türkiye’yi böyle inşa etmeye başladık" dedi.
Köprünün bir kavşak noktasında bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Şimdi burada öyle mutluyum ki, bir tarafta Adıyaman, bir tarafta Siverek, öbür tarafta Diyarbakır. Bütün bu üçgeni birbirine bağlayan adeta bir kavşak noktasının köprüsü ve Fırat’ın üzerinde Atatürk Barajı üzerinde Nissibi Köprüsü. Bak ne diyorduk biz, yol medeniyettir değil mi? İşte medeniyetin simgesi Nissibi Köprüsü. Eskiden buradan feribotla ulaşım sağlanıyordu, bazen çalışır, bazen çalışmaz. Bu yatırım KDV’si ile 97 trilyon, sizlere feda olsun. Ama bu bir iade değil zaten sizi" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLUNA YÜKLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şimdi birileri çıkıyor, Aman Yarabbim kuru sıkı atıyor’ diyerek isim vermeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi birileri çıkıyor bakıyorsunuz, aman Yarabbim kuru sıkı atıyor. Bu ülkede Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerini karlıyken zarar ettiren ve pislikten geçilemez hale getiren şimdi bakıyorsunuz 30-40–50 milyar dolarlardan bahsediyorlar. Bunlar herhalde hayatlarında para falan saymadılar. Bunu biz yapsak olur da, sizin söylemeniz mümkün değil. Çünkü biz yaptık. Biz ‘cek-cak’larla konuşmuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Diyorum ya; eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri."
YARIN BİR MÜJDE DUYABİLİRSİNİZ
Sincik’ten geldiğini belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine destek verenlere teşekkür eden Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’na yönelik eleştirileri hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bu alanda toplanan kardeşlerime söylüyorum; 7 Haziran bizler için çok anlamlı farkındasınız değil mi? Ya eski Türkiye galip gelecek, ya yeni Türkiye galip gelecek. Birileri çıkıyor ne diyor; çok enteresan diyorlar ki ‘geleceğiz Diyanet İşleri’ni kapatacağız, din derslerini kaldıracağız’ diyor. Kaynak mı; Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki mercedes. Hani bunu diyenlerin altlarında spor arabalardan geçilmiyor. Yarın bir müjde duyabilirsiniz. Bu müjde Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı olacak. Çünkü Bosna Hersek’ten dönerken sözüm var cumadan önce açıklamayacağım dedim. Bu ülkede Diyanet İşleri makamına bu denli saldırmayı, hedef olarak göstermeyi kendine adeta sandıkta yol olarak telakki eden terör örgütünü arkasına alan bir siyasi anlayışa ben inanıyorum Kürt, Arap, Zaza, Türk, Boşnak, Arnavut, Gürcü prim vermeyecek. Şu hale bak ya eskiden CHP ne diyordu; ‘Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter’, şimdi bu HDP ‘bizim Kabe’miz Taksim’dir’ diyor. Bizim tek Kabe’miz var o da Mekke’de. Ve benim inanıyorum ki benim dindar onurlu Kürt, Zaza, Arap, Türk kardeşlerim hep birlikte biz 7 Haziran’da gerekli olan dersi bunlara vereceğiz."
"CANIM YANIYOR CANIM"
CHPnin İmim Hatip Okullarının orta kısmını kapatacağını söyleyen Erdoğan, "Eğer bir Cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyorsam canım yanıyor canım. Bir şey söyledim çünkü; ‘ben milletin tarafında olacağım’ dedim. Çıkmış bir tanesi ne diyor; İmam Hatip okullarını kapatacağız. Kayseri’ye gidiyor, ‘ben böyle bir şey söylemedim’ diyor. Çünkü Kayseri’yi biliyor. Seçim beyannamende var; yalan söyleme, dürüst ol. Ama bunlar akşam başka, sabah başka. Seçim beyannamesine ne koymuş formül 1+8+4. Bu ne demek, 1+8 ile ilkokul ve ortaokulu birleştiriyor. İmam Hatip’lerin orta kısmını kapatıyor. Neyi açık tutuyor, liseyi. Bu ne demek; geçmişte olduğu gibi 600 bin öğrencisi vardı İmam Hatiplerin. Ben İmam Hatip mezunuyum. Ben 4 çocuğunu İmam Hatip’te okutmuş bir babayım. Bu milletin evlatları çocuklarını İmam Hatiplere göndermeye başladı. Şimdi sayı 60 binden 1 milyona çıktı" dedi.
HDP’Lİ DENGİR FIRAT’A ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına isim vermeden Adıyamanlı olan HDP’nin Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı eleştirerek, "Bizimle ilgili olarak geçmişte beraber yürüdüğümüz birileri kalkıp şu anda terör örgütünün arkasında olduğu bir partiden aday olmuş. Gayet iyi tanırsınız. Şahsımla alakalı ‘sultandır’ diyor, ‘diktatördür’ diyor. Elhamdülillah ne sultan oldum ne diktatörlüğe merak saldım ve başbakanlığım döneminde de cumhurbaşkanlığı döneminde de bizim ne yaptığımız bellidir" diye konuştu.
Erdoğan konuşmasında seçime 19 gün kaldığını, kapı kapı dolaşılması gerektiğini söyledikten sonra, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu ile Rabia işareti yaptı. Erdoğan, paralel yapı diye kastettiği Güner cemaatinin, terör örgütünün arkasındaki parti diye nitelediği HDPnin bay kaymak beraber olduklarını ileri sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından bölge illerinin vali, milletvekili ve belediye başkanları ile birlikte köprünün açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, açılışın ardından direksiyonuna geçtiği Cumhurbaşkanlığı makam aracı ile köprüde ilk sürüşü de kendisi yaptı.

FOTOĞRAFLI

Editör: Adıyaman Haber