Kapalı spor salonunda gerçekleşen organizasyon da çocuklar havuza girerek yüzme hocaları tarafından yüzme eğitimi almaya başladı. Uzmanlar eşliğinde yüzmeye çalışan çocuklar suyun içinde zaman geçirerek eğlenceli anlar yaşadı.

Beyazay Derneği Adıyaman İl Başkanı Ayla Pektaş, proje hakkında bilgi vererek, Adıyaman Beyaz Ay Şubesi olarak engelli çocuklarımız ile beraber Beyaz Ay Genel merkezimizin başlatmış olduğu ‘Açmak İçin Hareket’ projesinin başlangıcını yapmış bulunmaktayız. Bu projemiz Beyaz Ay Derneği Genel merkezi ile Gençlik Spor Bakanlığının ortak protokolü ile hayata geçirilmiş projedir dedi.

Engelli bireyleri engelsiz bireyler ile bir araya getirmek amacı ile projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Pektaş, şöyle devam etti:

“Bu projenin amacı; engelli bireyler ile engelsiz bireyleri bir araya getirerek engelli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak. Onların spor aktivitesi içine çekerek sosyal hayatta var olmalarını sağlamak, bunun yanında engelli olmayan vatandaşlarımızın da engelli bireylerimiz ile beraber spor yapmasını sağlayarak onların engellilik konusunda farkındalıklarını artırmak, onların sıkıntıları ile birlikte yaşamalarını sağlamak, mutluluklarını birlikte paylaşmalarını sağlamak” 

Yüzme ile ilgili projenin başlatıldığını ifade eden Ayla Pektaş, “ Bu projeyi şuan burada yüzme kursu olarak başlatmış bulunmaktayız. Fakat bu proje yalnız bu kursla sabit kalmayacak. Farklı alanlarda da eğitimler açılacak. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen il müdürümüz Ahmet Bağcı müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizim yanımızda gönüllü olarak yer alan Engelli Aileler Dernek Başkanı Zeynel Alagöz’e teşekkür ederim. Adıyamanlı vatandaşlarımız spor yapmak isteyen bütün engellilerimizi ve engellilerimiz ile beraber spor yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza Beyaz Ay Şubesi olarak davet ediyoruz. Onların bize ulaşmasını ve bizimle irtibata geçmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, proje ile engelli bireyleri daha çok toplum içinde tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bağcı, şunları söyledi:

“Bizim Gençlik Ve Spor Bakanlığı olarak her türlü vatandaşımıza bedensel eğitim vermek asli görevlerimizden birisidir.  Gençlik Spor Bakanlığımızın yıllardır uygulamış olduğu sporda engelleri kaldırıyoruz projesi kapsamında ilimize yine bir otobüs tahsis edilmişti. Engellere zaten spor yaptırıyoruz belli dereceler var ama Beyazay Derneği ve Gençlik Spor Bakanlığımızın uygulamış olduğu projede bizim yaptığımız çalışmalara çok büyük bir ivme kazandıracağını inanıyorum. Çünkü Beyazay Derneğimiz ve Zihinsel Engelliler Aileler Dernek Başkanımız sayesinde bizim spora çekemediğimiz yeni yüzler gördük. Yeni çocuklar gördük. Bugün bir çoğunu yüzmeye  başlattık. Diğer brançlarda devam eden çocuklarımız var. Derneğimiz ile birlikte biz bu projede tüm brançlarda çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

Projeyi hayata geçiren herkese teşekkür eden Adıyaman Zihinsel Engellileri Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz de “Bu gençlere spor yaptırmak için katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Aileler gerek beyaz ay derneği, zihinsel aileler derneği ve müdürlüğümüze müracaat ettikleri zaman bizde bunlara spor yapmaları için gereken katkıları sunacağız. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber