Daha önce, Sarıkamış, Bana Aşkı Anlatır mısın?, Dergah ve Son Cemrem adlı eserleri yayımlanan yazar yeni eserlerini okuyucuların hizmetine sundu.

Ülker, yaptığı açıklamada, yayımlanan birinci eserinin, Kardelene Mektuplar adı altında yirmi kısa öyküden oluştuğunu ve aşk mektupları tarzında yazılmış bir eser olduğunu anımsattı.

Yeni kitabı hakkında da bilgiler veren Ülker, şunları kaydetti:

Erzincan ve bölgemizin efsanelerinin, mitolojik değerlerinin işlendiği bu eser özellikle gençlere hitap etmektedir. Tarihin derinliklerinden günümüze kadar gelmiş kültürel değerlerimizin ve kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması hususunda bir yazar olarak hissettiğim sorumluluğu bu eseri ortaya çıkararak yerine getirmeye çalıştım. Eseri hazırlarken şiirleri ile benden desteğini esirgemeyen Türk Edebiyatının Beyaz Saçlı Kartalı, Şair Bahaettin Karakoç’a, bana fikir ve moral desteklerinden dolayı Tarihçi Yazar Tahir Erdoğan Şahin olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Ayrıca bu eserlerin yayına hazırlanışında emeği geçen Tilki Kitap yayınevine ve esere maddi manevi katkılarını esirgemeyen İstanbul Hilal Mühendislik inşaat firması adına Erzincanlı İşadamı Sabahattin Uluğ Beyefendiye teşekkür ederim. İkinci Eserim Doğu Ekspresi adı altında yayımlanan uzun hikâyedir. Bu hikâye ise Mercan Tren Garı’nda başlayıp Kars’a kadar devam eden ve seksenli yılların hüzünlü ayrılışlarını anlatan bir hikâyedir. Tercan ilçemize bağlı Mercan Beldesi’nin bir asra yakın zamandır nice ayrılıklara ve nice kavuşmalara şahitlik yapmış tren garının ön plana çıkarıldığı bu eser bir defada soluksuz okunabilecek bir eserdir. Ayrıca bu eser, Mercan Belediyesi kültür hizmeti olarak yayımlanmıştır. Bu esere maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Mercan Belediye Başkanımız Sayın Bayram Bilici Beyefendiye ve Mercan Belediyesi’ne teşekkür ederim

Eğitimci yazar Hamdi Ülker, ayrıca önümüzdeki Kasım ayında Adıyaman’da doksanlı yıllarda yaşanmış ülke gerçeklerini konu alan bir romanının yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber