Eğitimci yazar Ali BozkurtT’un konuşmacı olduğu konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, akademik ve idari personel ile çeşitli ortaöğretim kurumlarından ve Adıyaman Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı. 
Eğitimci Yazar Bozkurt, başarının önündeki engelleri ve başarılı olmanın yollarını anlatarak, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Bozkurt, vicdanla ters düşen davranışların insanı mutsuz ettiğini söyleyerek, başarılı olmanın ilk şartının mutlu olmak olduğunu kaydetti.

Mutlu olmanın yollarını da anlatan Bozkurt, başarının önündeki engelleri ve başarılı olmanın yollarını tek tek sıraladı.

Konferansında esprili ve mizahi bir dille konuşan Bozkurt, başarının önündeki engellerin, mutsuz olmak, kötü alışkanlıklar edinmek, kendimize verdiğimiz sözü tutmamak, başkasını kıskanmak, yersiz konuşmalar yapmak, tembellik etmek, plansız yaşamak, şımarıklık ve ifrat ve tefrit olduğunu söyledi.

Bu engelleri insanın hayatından çeşitli örneklerle anlatan Bozkurt, başarılı olmak için ise dinlemeyi bilmek, kendince bilgiye önem vermek, yakın ve uzak hedef sahibi olmak, günlük çalışma programı yapmak ve boş vakitleri iyi değerlendirmek olduğunu dile getirdi.
PHA

 

Editör: Adıyaman Haber