Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, yaptığı açıklamada, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizin adaletten sağlığa sosyal güvenlikten eğitim her tarafta sorun var. Ama bu sorunların müsebbibi bu sorunların kaynağı biliyoruz. Kim kaynağı siyasal iktidar ve AK Parti yönetenler dolayısıyla bu sorunları tek tek çözebilme şansımız yok. Sorunun mayası belli sorunun başı belli o da demokrasiden insan haklarından kardeşlikten bilimden cumhuriyetten değerlerinden Atatürk’ten ve kısacası ülkeden uzak olan AK Parti iktidarıdır. AK Parti iktidarını demokratik ve meşru yollardan def etmedik müddetçe bu sorunlar devam edecektir dedi.

Demir, Yapılacak iş bu siyasal iktidarı aslında bir yere yazmalı Türkiye zararlıdır Türkiye insanlığa zararlı hale gelmiştir. Uygulama alanını görüyoruz. Eğitim alanı bunlardan birisidir. Siyasal iktidar geleceğimiz olan gençlerimizi ülkemizin insanlığın gerekçesi olan eğitimi çökertmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Hanifi çavuş konuşması

Konuşmama başlamadan önce 8 şehidimizi anarak mekanları cennet olsun diyorum.

Aynı zaman da soma faciasının yıl dönümü orada yitirdiğimiz 301 canımızı ben rahmet ile anıyorum. Somada mütahiti koruyanlarla mazlumdan yana olanların bir savaşı vardı. Bu savaştan şimdilik mütahiti kollayanlar galip çıktı. ama muzaffer enin de sonunda mazlumların ve mazlumdan yana duran biz emekçilerin olacaktır diye düşünüyorum. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Atatürkçü cumhuriyet sevdalısı ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyucu şekilde eğitim sistemini destekleyici açıklamaları bizi ziyadesi ile memnun etmektedir.  Özellikle eğitim sistemi üzerinden bizi çok farklı kanaalize etmeye çalışıyorlar. Bizi bir anlamda robotlaştırmaya kendilerine benzetmeye çalışıyorlar. Ama bu toplumun mayasında öyle bir yurt severlik öyle bir insancı yapı var ki bu Anadolu da yaşayan insanların ortak özelliğidir. Cumhuriyete ve cumhuriyetin bize kazandırdıkları kazanımlardan hiçbir şekilde bu toplum ödün vermeyecektir.

Bu bir kişinin milletvekili olması değil artık bu birilerinin başbakan olması da değil artık bu ülkenin yeniden diriliş meselesidir.

İlimizden başlayarak bütün türkiye de bütün ülke sevdalılarının cumhuriyet sevdalılarının ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine çıkma sevdalılarının Avrupa birliği gibi önümüz deki hedefe yürümek zorunda olduğumuz bir süreci birlikte başarmak için üniter yapıyı korumak için atatürk’ün bize kazandırdığı bütün kazanımları korumak için herkesi ama herkesi birlikte hareket etmeye davet ediyorum.

                

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber