Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMANda, bileklerini keserek intihara teşebbüs eden ve götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde tedavisi yapılan gencin yakınları, tartıştıkları 2 doktora bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Doktorlar olaydan yara almadan kurtulurken, bıçakla saldırmaya kalkıştığı ileri sürülen 3 kişi ise polis tarafından gözaltına alındı. Doktorlara yönelik saldırı girişimi ise sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.
Olay, gece geç saatlerde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre 27 yaşındaki Gökhan T., Bahçecik Mahallesinde bileklerini keserek intihara teşebbüs etti. İntihar girişimini fark eden yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri ilk müdahalesini yaptığı genci, tedavi için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Bu sırada intihara teşebbüs eden gencin yakınları geç geldiğini ileri sürdükleri sağlık görevlilerine tepki gösterdi.
Ambulansla hastaneye getirilen ve görevli doktorlar Abdurrahman Şerafettin ile Mustafa Çelikin müdahale ettiği Gökhan T.nin öfkeli yakınları acil serviste tepkisini sürdürdü. Bu sırada ismi öğrenilemeyen bir kişi elindeki bıçak ile Gökhan T.ye müdahale eden 2 doktora saldırmaya kalkıştı. 2 doktor ve bir hemşirenin yaşanan arbedede darp edildiği olayın ardından hastane polisi ve ihbar üzerine gelen takviye ekipler intihar girişiminde bulunan gencin 3 yakınını etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.
SALDIRIYA PROTESTO
Yaşananların ardından bugün Adıyaman Tabip Odası saldırı girişimini protesto etti. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan doktor ve sağlık çalışanları adına konuşan Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Süleyman Kılınç, sürekli şiddete maruz kaldıklarını ve benzer olayların sürekli arttığını söyledi. Sağlık çalışanlarının fiziksel ve sözlü şiddete uğradığını ifade eden Kılınç, "Son olarak acil polikliniğinde büyük bir özveri ile çalışan 2 hekim arkadaşımız darp edilmiş, bir hemşire arkadaşımız saçlarından çekilerek sürüklenmiş ve tartaklanmıştır. Saldırgan uzun bir süre elinde bıçakla acil poliklinik koridorunda hastaları ve diğer sağlık çalışanlarını da tehdit etmiştir" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan sağlık çalışanları daha sonra hastanedeki görevlerine döndü.

MA(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber