Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ; Adıyaman Akpınar Yol Ayrımı-Atatürk Barajı Bozova-Şanlıurfa Yolu olarak bilinen Atatürk Baraj Köprüsüne kadar olan kesimde "duble yol" ihalesinin yapıldığını açıkladı.
         Vali DEMİRTAŞ; " Yatırım programında, Gölbaşı Adıyaman Ayrımı 9.Bölge Hudut Yolu olarak da bilinen yol uzunluğunun 32,6 Km. olup, Duble yol projesi ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğünce 27.02.2013 tarihinde gerçekleştiğini, toplam maliyetinin 95.512.000.-TL, 2013 yılı ödeneğinin ise, 1.000.000.-TL olduğunu" söyledi.
         Vali Mahmut DEMİRTAŞ; "Adıyaman-Şanlıurfa Duble Yol Projesi ile ilgili ihale sürecinin devam etmektedir. KİK` de herhangi bir sorun çıkmaması halinde bu yıl içerisinde işe başlanacaktır" dedi.
         Projenin 2016 yılında tamamlanması şeklinde hedeflendiğini ve biran evvel işe başlanılması için Valilik olarak özel gayret sarf edileceğini, belirten Vali Mahmut DEMİRTAŞ, bu yolun duble yol olarak hizmete girmesiyle Şanlıurfa ile Adıyaman arasında ticari ve ham madde temini  başta olmak üzere, Adıyaman ilimizin  kalkınma ve gelişimine pozitif yönde önemli katkılar sağlayacağını" söyledi.  
Editör: Adıyaman Haber