Tutdere, yaptığı açıklamada, özellikle Türkiye’de ve bölgede 7 Haziran’dan seçimlerinden sonra gün geçtikçe tırmanın şiddet ortamının, hızla arttığını ifade etti.

Bunu üzüntü ile karşıladıklarını belirten Tutdere, her gün sivil vatandaşın öldüğünü, asker ve polislerin şehit olduğunu hatırlattı.

- İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA

Bu mevcut durumdan bütün insanların kaygılı olduğuna dikkat çeken Tıtdere, Şuan Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımızın can güvenliği maalesef tehlike altındadır. Tabi insanların can güvenliğini sağlamak birinci derece mevcut hükümetin sorumluluğundadır. Bu konuda hükümetin parlamentoya tüm yetkileri sorumlu bulunmaktadır. Bugün Ankara’da, İstanbul’da, Türkiye’nin değişik illerinde bombaların patlaması, bu patlamalar sonucunda insanların hayatlarını yitirmiş olmaları gerçekten üzüntü vericidir. Ülkemiz hızla bir terör sarmalına sürüklenmektedir dedi.

- BİRAN ÖNCE TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR
Biran evvel bu çatışma sürecinin bitmesinin ve insanların barış ve kardeşlik içinde yaşaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Tutdere, şöyle konuştu:

Güneydoğuda son birkaç ay içinde Cizre’de, Silopide, bölgenin değişik bölgelerinde yine çatışma haberi geliyor. Orada polis, askerlerimiz şehit olmaktadır. Çatışma memleketin huzurunu bozmaktadır. Burada herkese sivil toplum örgütlerin, partilerin duyarlı tüm yurttaşların bu konuda sorumluluk alması, duyarlı davranması gerekiyor.  Bu konuda öncelikli adım atması gereken Ak partidir, parlamentodaki diğer partilerin gerekli çabayı göstermesi gerekiyor. Aksi taktirde sonuç ülkemiz için kötü olacaktır

- ADIYAMANIN IŞİD İLE ANILIYOR OLMASINDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Adıyamanın adının IŞİD ile anılmasından büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Tutdere, Bundan önce İŞİD terör örgütüne ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri tarafından Adıyaman’da bir rapor hazırlamıştı. Konu ile ilgili çalışma kamuoyuna duyurulmuştu. Bu rapor sonrasında özellikle bu terör örgütünün Adıyaman’daki faaliyetleri hem dünya hem Türkiye gündeminde tartışılmıştı. Son olarak özellikle İstanbuldaki bombacının Adıyamandan gelip tekrar otobüse binmesi, İstanbula gitmiş olması Adıyamanın üzülerek belirteyim yine IŞİD ile anılır hale getirdi. Bundan Adıyamanlılar olarak büyük üzüntü içindeyiz. İlimizin, kentimizin bu tür olaylar da geçmiş olması bizi sarsmaktadır. Tabi Türkiyenin  değişik yerlerinde, sivillerin, yurttaşların bu bombalı eylemler ile yaşamını yitirmiş olamsı da Türkiyedeki barış ve kardeşliği bozduğu için bundan da hepimiz üzülüyoruz ifadelerini kullandı.

- TERÖR OLAYLARINA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR

Terörün tüm dünyayı hedef aldığını aktaran Tutdere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Özellikle Avrupanın değişik yerlerinde, Brükselde bu tarz terör saldırıları sonucu siviller yaşamını yitirmektedir. Yani hem bölgemiz ortadoğu hem de Avrupa şuanda ciddi terör olayları ile karşı karışyadır. Terörün ortandan kaldırılması, insanların yaşam şartlarının güvenceye kavuşturulması açısından mevcut hükümetin hemde Avrupadaki yetkililerin bu konuya biran evvel çözüm bulması gerekiyor. Bu artan terör olaylarının son bulması ortadoğudaki sağlanacak barışla mümkün olacaktır

- SURİYEDEKİ SAVAŞ ÜLKEMİZE SIÇRIYOR

Suriyedeki iç savaşa değinen Tutdere, Suriyedeki iç savaş ve kanın durması gerekiyor. Türkiyenin huzura kavuşması bir şekilde Suriyenin huzura kavuşması ile mümkün olacaktır. Ordaki savaş çatışma ülkemize sıçramaktadır.  İnşallah Cenevredeki barış görüşmeleri olumlu sonuçlanır. Barış görüşmeleri olumlu sonuçlanması dünyadaki terörün son bulması, ülkemizdeki teröründe son bulması veya azalmasının yolunu açacaktır şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber