CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Antalyada düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günlerine eleştirilerde bulundu.

Çavuş, yaptığı açıklamada, Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen etkinliğine sadece AK Partili belediye, kurum müdürü ve vekillerin katıldığını söyledi.

Organize paralarının kimler tarafından ödendiğini bilmediklerini aktaran Çavuş, uçak paralarının kimler tarafından kesildiği bilinmeyen bir Adıyaman Antalya tanıtım günleri komedisi yaşadıklarını ileri sürdü.

Tanıtım günlerine eleştirilerini sürdüren Çavuş, şunları kaydetti:

30-40 kişlik küçük bir dar bir ekiple söz de Adıyaman’ı tanıtmaya giden çok aciz bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Üzüldük mü? üzüldü.k Adıyaman bu değildi. Öncelikle birkaç sorumuz olacak. Adıyaman tanıtım günlerini Antalyada kim düzenledi? Organizasyon bedelini kim ödedi ? Adıyaman’dan giden kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin uçak biletleri kim tarafından ödendi? Sadece AK Partinin davet edilmesinin sebebi neydi? Kaymakamlıklar ilçelerindeki ana muhalefet partilerine neden bilgi vermediler? Bizde Adıyamanlı değil miyiz? Bizde Adıyaman tanıtımına katkı sunacak bir yapıda değil miyiz? Antalya’daki Adıyamanlılar Vakfında sadece AK Partililer mi yaşıyor? Oradaki binlerce vatandaşımızın siyasi fikirlerine bakılmaksızın hepsinin Adıyamanlı olduğu bilinmiyor mu? Adıyaman’da 580 bin nüfuslu kent, burada yaşayan insanların hepsinin Adıyamanlı olduğu belli değil mi, hangi kriterlere göre insanlar çağırıldı? AK Partinin il başkanını, merkez ilçe başkanını, milletvekillerini çağıracaksınız ama Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer siyasi partileri davet etmeyeceksiniz. Sizin eşitçilik anlayışından şunu çok net anlıyoruz. Ötekileştirmeye çalışıyorsunuz. Ötekileştirmeye çalışırken Adıyaman’ı buna feda ediyorsunuz.

- TANITIM GÜNLERİNDE KİME RANT SAĞLADINIZ ?

Çavuş, şöyle devam etti:

Biz sürekli Adıyaman’ın kardeşlik vurgusundan dem vururken, biz sürekli Adıyaman’daki alevi, sünni, gayri Müslim ve Türk, Kürt kardeşliğinden dem vururken, bütün siyasi partilerin Adıyaman söz konusu olunca birlikte hareket etmesi gerektiğini dem vururken, sizler ısrarla bunun ayrımcılığını yapıyorsunuz. Doğru yapmıyorsunuz. Adıyaman’ın kardeşlik duygusuna en büyük darbeyi, dinamiti siz sokuyorsunuz. Bizim bu sorularımızın derhal cevaplandırılmasını istiyoruz. 30-40 kişilik küçük bir gurupla gidip Antalya’da sözüm ona Adıyaman günleri açarken kime ne rant kapısını sağladınız. Bunu açıklamanızı bekliyoruz. Kime ne rant kapısı sağladınız? Şeffaflık anlayışınız bu mu, eşitlikçi anlayışınız bu mu? Bir tarafta kalkacaksınız Adıyaman’ın kardeşliğinden dem vuracaksını, basın ve medya önünde bunu dile getireceksiniz. Açılışlara, etkinliklere bizi davet edip, küçük küçük bugreler dağıtacaksınız. Topluma ve bize kendinizi şirin gösterme bu anlamda gaye içerisinde olacaksınız. Adıyaman’ın tanıtılması noktasında Antalya’nın turizm başkenti bir yerde Adıyaman’ın tanıtımına bizleri davet etmeyeceksiniz. Bırakın bizleri sizin gibi düşünmeyen hiç kimseyi davet etmemişsiniz. Böyle bir anlayış olabilir mi, biraz önce sormuş olduğumuz soruların derhal cevaplanmasını, kamuoyunun aydınlatılmasını istiyoruz. Bazı soruların cevabı zaten bizde saklı, bunların cevabını il başkanlığımız öncülüğünde bütün belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yapacağımız geniş bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Mecliste bunun soru önergesi olarak sorulmasını da sağlayacağız

- KARDEŞLİK İÇERİSİNDE YAŞANMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN HERŞEYİ YAPTIK

Adıyamanın kardeşliği için çalıştıklarını vurgulayan Çavuş, Biz açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Adıyaman’ın birlik bütünlüğü için, kardeşliği için, kardeşlik dokusunun korunması için Adıyaman’daki her bir vatandaşımızın rahat ve huzur içinde yaşaması için, biz üstümüze düşen her şeyi yerine getirdik ve yerine getirmeye devam edeceğiz. Ama siz bu ayrımcılığı yaparsanız, siz bizi ötekileştirmeye çalışırsanız, bizimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisine Adıyaman’lı 40 bin seçmeni diğer siyasi partilere oy vermiş toplamda 100 bin insanı ötekileştirmiş oluyorsunuz. Siz CHP ve ilçe başkanını yada belediye başkanlarını ötekileştirmiyorsunuz, ona oy vermiş bütün seçmenleri ötekileştiriyorsunuz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu şehir de yaşıyoruz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu şehir de varız. Siz isteniz de istemeseniz de bu şehrin huzuru birliği için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz dedi.

- KURUM MÜDÜRLERİ İŞLERİNE BAKSINLAR

Çavuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

Size düşen bizim Adıyaman’ın birliğine, bütünlüğüne duyduğumuz saygı çercevesinde Adıyaman’ın kardeşlik dokusunu bizimle birlikte sağlamaya çalışmaktır.   Adıyamanlı olmayan erklerin Adıyaman’ın hakkını kaderini tayin etme haklarını kendilerinde görmelerini esefle kınıyoruz. Kabul etmiyoruz. Doğru bulmuyoruz. Bakın bir kurum müdürü gelip burada 3-4 yıl görev yapacak. Başka bir şehre gidecek. Ama biz buradaki siyasiler buradaki Adıyamanlılar birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Kurum müdürleri protokol gezilerini bıraksınlar. Kendi asli işlerine dönsünler. Kurum müdürlerini temsilen sayım valim zaten bütün protokol gezilerinde oluyor. Biz  protokol gezilerinde görmek istemiyoruz artık. Onun yerine kurumlarının başında Adıyaman’ın sorunlarını çözme noktasında çalışma yaparak görmek istiyoruz. Çalışmalarınızı yapın. Sizin göreviniz poz vermek değil. Sizin göreviniz Adıyaman sorunlarını çözmek. Sizin göreviniz Adıyaman’ın işsizliğine çare bulmak, sizin göreviniz Adıyaman’ın sulanmayan toprağının sulanmasını sağlamak, sizin göreviniz tarım noktasında Adıyaman’ın tarım sorununu çözmek. Sizin göreviniz bu kente turist gelmesini sağlamak. Sizin göreviniz kendi alanınızdaki uzmanlıklarınız ile ilgili sorunlara çözüm bulmaktır. Adıyamanlı Adıyaman’da 3-4 yıl yaşayarak Adıyaman’ın kaderini tayin etme hakkını kendinizde görmenizi kabul etmiyoruz. Sizi seviyoruz ama biraz da işinize bakmanızı istiyoruz. Biraz da Adıyaman’ın sorunlarına inmenizi istiyoruz           

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber