Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında Adıyaman Gençlik Merkezinde tiyatro etkinliği düzenledi.

Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, Gençlik Projeleri kapsamında dinler arası sevgi hoşgörü projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezinde tiyatro etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bu proje kapsamında ekipman giderlerinin büyük bir bölümünü karşıladıklarını anlatan Tanrıverdi, şu bilgileri verdi:

11 adet bağlama, 5 adet bilgisiyar, 1 adet projeksiyon 1 adet fotoğraf makinesi ve kamera, 3 adet klima, 15 adet masa, 74 adet sandalye, 1 adet fotokopi ve tarayıcı, 8 adet güvenlik kamerası tahsis edilmiştir. Etkinliklerimiz kapsamında aşure etkinliğimiz yapılmıştır. Ziyaret etkinliği, semah etkinliği, Ramazan etkinliği, Muharrem etkinliği, piknik etkinliği  ve bağlama kursu etkinlikleri yaptık. Son olarak tiyatro etkinliğimiz  gençlik merkezimizde yapıyoruz. Bu proje kapsamında kırtasiye giderlerimizi giderdik, gençlerimize kalem dağıttık, gençlerimize yönelik anahtarlık dağıtımı yaptık. İnternet giderlerimizi karşıladılar. Bu kapsamda bize emeği geçen Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılınç, Proje Koordinatörü Mehmet Bıçkıcıya, daire başkanlarımıza ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor il müdürümüz Seyit Ahmet Bağcıya, Gençlik Merkezi Müdürümüze ve bu etkinliklerimize katılan gençlerimize aşkı niyazlarımı sunuyorum

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise ülkeye örnek olacak böyle bir projenin cemeviyle birlikte yürütülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bağcı, Alevi Gençlerle Sünni Gençlerin Türk, Kürt demeden hepsinin kaynaştıran bu güzel etkinliği düzenleyen bu gençlik projelerine müracaat ederek böyle bir kaynaşmaya destek olan başta Cemevi Başkanımız Rıza beye, Gençlik İl Müdürü olarak teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki projelerde bu güzel projeyi Türkiyenin bütün illerinden yapılması için bizlerde referans olacağız, görüş bildireceğiz. Örnek bir proje, birçok proje yaptık ama bu kadar güzel bir projeyi ben ilk kez görüyorum. Her katmandan gençlerimizle bir aradayız. Bu projelerinin devamının sağlanması lazım. Bizleri böyle sivil toplum örgütleriyle bir araya getiren, kaynaşmaya neden olan sayın bakanımıza, bende gençlik il Müdürlüğü adına şükranlarımı arz ediyorum. Tüm dedelerimize ve cemevlerimize teşekkür ediyorum dedi. 

 

 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber