İl Müftülüğü tarafından Yenipınar Camide sabah namazında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü nedeniyle dualar edildi, tespihler çekildi, şehitler anıldı.

Programın sonunda cami cemaatine çorba ikramı yapıldı.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gönderdiği lokumlar cemaate dağıtıldı.

Programın sonunda çocuklarla ilgilendikten sonra fotoğraf çektiren İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Öztürkçü, açıklamasında şunları kaydetti:

Çanakkale Zaferinin yıl dönümü bütün Türkiyede bütün camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın tertiplediği şühedanın izinde, huzurda niyazdayız adlı programı kapsamında camilerimizde sabah buluşması programı yapıldı. İlimizde böyle bir program hazırladık. Bugün Yenipınar camiinde cemaatimizle birlikte hep beraber olduk. Böyle bir algı oluşturmak, şehitlerimizi hatırlamak, onları unutmamak, onlara dua etmek, onların şefaatine mazhar olmak, milletimizin birlik, beraberliği, kardeşliği, huzuru, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hep birlikte Cenab-ı hakkın dergahına el açarak niyazda bulunduk. Cenab-ı mevlam dualarımızı kabul etsin. Bu tür toplantılar, bir araya gelmeler, birlikte dua etmeler çok önemlidir. Cemaatte rahmet vardır. Bizim görevimiz, vazifemiz bu canlılığı diri tutmaktır

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber