Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kültür etkinlikleri kapsamında, “Nöbet Sırası Kimde” isimli tiyatro oyununu tiyatro severlerle buluşturdu.

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, tiyatronun perdeleri açılmazdan önce, sahneye çıkan Belediye Konservatuarı’nın halk müziği ekibi, katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Mahmut Karadağ yönetimindeki müzik ekibinin okuduğu birbirinden güzel parçalarla salonda bulunanlar unutulmaz dakikalar geçirdi. Müzikli dakikaların akabinde tiyatro perdelerinin açılmasıyla başlayan “Nöbet Sırası Kimde” adlı oyun sahnelendi.     

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Kent Konseyi ve Milli Türk Talebe Birliği’nin ortaklaşa organize ettikleri oyun, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Çanakkale’de mevzide bulunan askerlerin başından geçen olayların anlatıldığı tiyatro oyunu, ayakta alkışlandı. İstanbul’dan gelen özel bir tiyatro ekibince sergilenen Çanakkale ruhunun anlatıldığı oyunun gösterimi, salonda bulunan izleyicilere duygulu anlar yaşatırken, dramatik sahnelerin yaşandığı anlarda, bazı seyircilerin gözyaşına hâkim olamadığı gözlendi.

Gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; “Tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale Savaşları, hiç şüphesiz ki sadece askeri bir zafer değildir. Çanakkale, aziz milletimizin onca yokluk ve yoksunluk içinde eşsiz bir iman ve azimle vermiş olduğu büyük bir mücadelenin de adıdır.

Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Bu kahramanlık destanının yaşandığı topraklar, Türk Milleti için vazgeçilmezdir ve büyük bir anlam ifade etmektedir” dedi. 

Tiyatro sanatının önemine de işaret eden Başkan Büyükaslan, şunları söyledi: “Adıyaman Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında düzenlediğimiz tüm etkinlikler ücretsiz olarak halkımızın beğenisine sunuluyor. Tiyatro, içeriği, verdiği mesajlar, güldüren ve düşündüren yönleriyle hepimizin içerisinden bir şeyler çıkarabileceği, içinden bir şeyler bulabileceğimiz bizim için ayrı önemi olan bir sanattır. Bu vesileyle tiyatro sanatına emeği geçen ve bizlere bu anlamlı oyunu sahneye uyarlayan ve oynayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel salonu tıklım tıklım dolduran siz değerli katılımcılara şükranlarımı ifade ediyorum.”  

 

Editör: Adıyaman Haber