Adıyaman’da kentin tanıtımında önemli figürlerden biri olan Petrol çıkartma figürü Atatürk Bulvarından kaldırıldı.

Kentin DSİ Kavşağında bulunan simgenin kaldırılması tepki çekti.

Türkiye’de çıkartılan petrolün yüzde 25’nin çıktığı Adıyaman’da, kentin tanıtımda önemli bir simge olan petrol çıkartma figürlerinin kaldırılması büyük tepki topladı.

Tanıtım eksikliğinden dolayı turizmden istediği pastadan faydalanamayan Adıyaman’da bu tür tanıtıcı simgelerinde kaldırılmasının çok kötü olduğunu belirten vatandaşlar, yetkilileri gösreve davet etti.

– TPAO, TANITIMA KATKI YAPMASI LAZIMKEN, HAZIRINI DA SÖKÜYOR

TPAO’nun Adıyaman’a katkısının istenilen düzeyde olmadığını savunan vatandaşlar, “Türkiye’nin ekonomisine buradan çıkardığın petrolle önemli bir katkı yapacaksın, ama buraya istenilen düzeyde katkı vermeyeceksin. Bu ancak Adıyaman’da olur. Bu ilin zaten tanıtımında sıkıntı var. Bir de Adıyaman’ın petrol kenti olduğunu simgeleyen figürler kaldırılıyor. Böyle bir şey olur mu ? El insaf. Bu memleketin hiç sahibi olmaz mı ? Refüjde ne güzel görüntü oluşturuyordu. Gurbette ve bu memlekette yaşayan insanlarımız burada fotoğraf çektirerek kentin tanıtımına katkı yapıyorlardı. Yazık, bu ilin haline. Yetkililer bir an önce gereğini yapmalılar” şeklinde konuştular.

PHA

Editör: Adıyaman Haber