Adıyaman’da 9 aydan beri faaliyet gösteren Birlik Haber Ajansı (BHA), Adıyaman’ın kültürel değerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak için ismini Perre Haber Ajansı (PHA), olarak değiştirdi.

Adıyaman’ın ilk haber ajansı olma özelliğini taşıyan Ajans, kentin tanıtımını önce bölgeye sonra Türkiye’ye yapmak üzere çalışmalarını hızlandırdı.

– KARA PROPAGANDAYA KULAK TIKADIK

Ajans yönetiminden yapılan açıklamada, “Yaklaşık 9 aydan beri çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bugün onlarca abonesi ile adından söz ettiren ajansımız, yaptığı kaliteli habercilik ile herkesin takdirini topladı. ‘Çok sürmez yakında kapanacak’, ‘Bunlar resmi değil’, ‘Maliye kayıtları yok’, ‘Ajans kapandı, para vermeyin’ gibi onlarca kara propagandaya maruz kalmamıza rağmen sesimizi çıkarmadık. Yine onlarca Ali – Cengiz oyununu bilmemize rağmen sesimizi çıkarmadık. Bütün çevirdikleri fırıldaklıklara rağmen işimizi yaptık. Yolumuzdan dönmedik. Allaha şükürler olsun bugün abonelerimize kaliteli haberlerimizi ulaştırıyoruz” denildi.

– BUNDAN SONRA BİRLİK HABER AJANSI İLE BİR BAĞIMIZ YOK

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlimizin önemli tarihi yerlerinden birisi olan Perre Antik Kentinin ismini ajansımızın ismi olarak değiştirdik. Güneydoğu’da yapacağımız açılım nedeniyle ilimizin tanıtımına katkıda bulunmayı birer Adıyamanlı olarak şiar edindik. Bölge illerine Perre Antik Kentimizin ismi ile haberlerimizi servis edeceğiz. Birlik Haber Ajansı’nın aynı şekilde arama motorlarından yapılacak taramada yine kendi sayfamıza yönlendirilecek. Piyasada o ismi kullanmayacağız, serbest piyasada kullanımının olması durumunda da bir bağımızın olmadığını bildirmek isteriz”

– ABONELERİN MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU OLMAYACAK

Abonelerin mağduriyet yaşamayacağının belirtildiği açıklamada, “Abonelerimizin haber akışında herhangi bir sıkıntı yoktur. Aynı sistem üzerinde şifreleri ile abonelerimiz haberlerine ulaşabilirler. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur. Bundan sonra sitemize www.birlikhaberajansi.com ve perrehaberajansi.com adreslerinden girebileceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber