Belediyenin Eğitime Katkısı Devam Ediyor

Bilgi ve Kültür Evlerinin Sayısı 5’e Çıktı

 

Adıyaman Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılamaz, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ederek, kendilerine tahsis edilen bilgi ve kültür evinden dolayı teşekkür etti.  

            Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette duygularını paylaşan Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılamaz; “Bahçecik Mahallesi’nde yaptırılan TOKİ’nin sosyal tesislerinde belediyeye ait 1 adet bilgi ve kültür evi var. Bu bilgi ve kültür evi 10 yıllığına belediye meclisi kararıyla derneğimize tahsis edildi. TOKİ’deki alt gelir sınıfında olan ailelerin çocuklarına derneğimizin gönüllü öğretmenleri tarafından eğitim faaliyetleri yapılacak. Sosyal destek projeleri kapsamında çalışmalar gerçekleştirilecek. Faaliyetlerimizle inşallah kentin hem eğitimine, hem kültürüne, hem de sosyal yaşamına ileriki yıllarda katkı sağlayacak insanlar yetiştirmeyi planlıyoruz. Sayın Başkanımıza ziyaretimizin temel amacı; bu tesisi bize verdikleri için teşekkür ziyaretiydi. Aynı zamanda orada gerçekleşecek olan faaliyetler kapsamında birlikte neler yapılabilir, onları da konuşmak, istişare etmek için ziyaretine geldik.

Bu bölgede 700 konut var. Her evden 2-3 öğrenci olsa, yaklaşık 2 bine yakın öğrenci ediyor. 3 haftadır eğitimlere başlamış bulunmaktayız. 12 gönüllü öğretmen ve yine diğer arkadaşlarla birlikte eğitim vermekteyiz. Amacımız orada her eve ulaşmak, her evin çocuklarına dokunmak, onların yarınlara nitelikli, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için katkı sağlamaktır. Adıyaman’ın bu gariban bölgesinin insanlarını yarınlara donanımlı bir şekilde hazırlamayı düşünüyoruz” dedi.  

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “Göreve geldiğimizde, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğimize dair söz vermiştik. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yarınlara daha iyi hazırlanması amacı ile bilgi ve kültür evleri yapmış, hizmete sunmuştuk. Bugüne kadar 5 adet bilgi ve kültür evimiz vardı. 3’ünü Sema-Der, 2’sini İlim Yayma Cemiyeti’nin bir alt grubu olan EBSAD ile birlikte yürütmekteydik. Merkezi Adıyaman’da bulunan Gökkuşağı Derneği de bizden 1 adet bilgi ve kültür evi talebinde bulundu. Bahçecik Mahallesi’nde yaptırılan 700 konutluk TOKİ’nin, belediyemize ait sosyal tesislerinde 1 adet bilgi ve kültür evinin tahsisini 10 yıllığına kendilerine yaptık. Böylece bilgi ve kültür evimizin sayısını 5’e çıkartmış olduk.     

Kurulduğundan bugüne kadar Adıyaman’da kültür ve sosyal alanında çok güzel hizmetler yaptığına şahit olduğumuz Gökkuşağı Derneği’ne her zaman destek veriyoruz. Bilgi ve kültür evinde meccanen hizmet verecekler. Derneğin başkan ve yönetimi bu tahsisattan dolayı teşekkür etmek için ziyaretimize gelmiş bulunmaktadırlar. Ziyaretlerinden dolayı bende kendilerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere, 700 konutluk TOKİ, alt grup insanlarımıza yapılmıştı. Burada ikamet eden hemşehrilerimizin maddi güçleri yetersiz. Çocuklarını dershanelere göndermeye, ya da özel öğretmen tutmaya imkânları yok. Bu vatandaşlarımızın evlatlarını yarınlara daha iyi yetiştirmek gayesiyle, böyle bir hizmet Adıyaman Belediyesi ve Gökkuşağı Derneği tarafından sunulmuştur.

            Evlatlarını yetiştirmek üzere bilgi ve kültür evimize emanet eden değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah kendilerinin güvenine layık olacağız. Gökkuşağı Derneği’nin, geleceği donanımlı gençler yetiştireceğine inanıyor, hizmetlerinden dolayı başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber