Besni İlçesinde hayırsever işadamı Hicabi Zengin, Aşağı Söğütlü Köyüne 4 derslikli ilkokul yaptırıyor.

Besnide okul taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Hicabi Zengin tarafından Besniye bağlı Aşağı Söğütlü köyüne 4 derslikli ilkokul yapımı inşaat aşamasında devam ediyor.

Okul inşaatını inceleyen Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, hayırsever işadamını örnek davranışından dolayı kutladı.

İnsanların kazançlarını eğitime yatırmasının önemli olduğunu ve örnek alınması gerektiğini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

Zengin insan yapabilir bunu ama bazı insanlarımızda vardır ki belki kıt kanaat kazanarak yapar bunları, onların hayrı belki diğerlerinden daha fazladır. Ben inanıyorum ki Hicabi ve Mithat Beyimizin bu güzel hayrı Allah katında da makbule geçecektir. Burada okuyan, vatana millete hayırlı olan her çocuğumuz için de kendilerinin hanesine sevap olarak yazılacaktır. Çünkü bir insan yetiştirmek her şeye bedeldir. Ben bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar güzel bir civanmertlik örneği gösterdiler. İnşallah bu diğer işadamlarımıza diğer hayırseverlerimize de örnek olur. Zaten Besni bence Türkiyede hayırseverliği ile öncü bir ilçedir. Bundan hiç şüphemiz yok. İlçemize ve Adıyamanımıza büyük bir eser kazandırıyorlar.

Hayırsever işadamı Mithat Songur ise bundan sonra da eğitime desteklerinin süreceğini kaydetti.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber