Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel “Ramazan Etkinlikleri” dolu dolu geçiyor.
            Her yıl olduğu gibi bu yıl yine Ramazan-ı Şerif’in ilk gününde start alan etkinlikler, hem Demokrasi Parkı’nda, hem de mahallelerde devam ediyor. Dün akşam Adıyaman Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Filistin Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar önce birbirinden güzel ilahileri dinledi, akabinde iftarını açtı. Programa Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, İHH Anadolu Teşkilatlanma Koordinatörü Hasan Sancak, Mor Petrus Mor Pavlus Kilisesi Rahibi Raban Melki Ürek, Belediye’nin Meclis Üyeleri ile Birim Müdürleri, Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan ve 3 binin üzerinde kişi katıldı.
Cadde girişinde kurulan platformda sahne alan Grup Dergâh, okuduğu enfes ilahilerle caddeyi baştanbaşa dolduran vatandaşlara manevi bir atmosfer yaşattı. İftar topunun atılmasıyla birlikte katılım sağlayan 3 bin kişi aynı anda iftarını açtı.
Eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan’ın yaptığı yemek duasının ardından bir selamla konuşması yapan İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan; “Adıyaman Belediyesi ile birlikte bugün binlerce kişiye iftar yemeği vermekteyiz. Buradaki amacımız bürokratları, siyasileri, sivil toplum örgütleri ve halkımızı bir araya getirerek birliktelik oluşturmaktır. Buradaki katılımcıların her birisinin ayrı ayrı yardıma muhtaç ailelere gidip birlikte iftar açmalarını ve onlara yardımda bulunmalarını arzuluyoruz. Buradaki birlikteliğin her aileye gidilerek yaygınlaşmasını istiyoruz. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İl dışında olmasından dolayı programa katılamayan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan da bir ara program sunucusu Zekeriya Polat’ı telefonla arayarak, katılım sağlayan herkesin Ramazan-ı Şerif’ini kutladı, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti ve etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi.   
Editör: Adıyaman Haber