Adıyaman Belediyesi tarafından, daha çok yaşanabilir bir Adıyaman’ın oluşturulması için mühendislerle istişare toplantısı düzenlendi.

            Belediye Konferans Salonu’nda Başkan Vekili Seyfettin Bilen başkanlığında gerçekleşen toplantıya Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Alkayış ve çok sayıda mühendis katıldı.    
            Açış konuşması yapan Belediye Başkan Vekili Seyfettin Bilen; “Bu şehir hepimizindir. Bu güzel kentin daha güzel noktalara gelebilmesi için hepimizin el birliğiyle çalışması lazım. El ele gönül gönüle verirsek en güzel hizmetlere birlikte imza atacağımızdan eminim. Hepiniz teknik insanlarsınız. Bundan dolayı sizlere de, bizlere de büyük görevler düşüyor. Belediye olarak tüm ekibimizle birlikte en güzel hizmetlerin yapılması için gayret edeceğiz. Ola ki eksikliklerimiz, noksanlıklarımız olursa ve sizlerde bunu görürseniz lütfen bizi uyarın. Bizim kapımız her zaman sizlere açık olacak. Hep sizinle irtibatlı olacağız. Şehrimiz adına birlikte güzel icraatlara imza atacağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 
            Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek, Allah nasip ederse bundan sonra beraber olacaklarını dile getirerek; “Öncelikle Adıyaman’da olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Adıyaman’dan ayrılırken şöyle bir uhde içimde kalmıştı. Daha önce çalışmış olduğumuz illerdeki başarının yüzde birini Adıyaman’da gerçekleştirememiştik. Çoğu zaman bireysel konuşmalarımızda, ikilli görüşmelerimizde bunu ifade etmişimdir. Bu uhdeyi inşallah bu dönem layıkıyla yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.  
Bir insanın tek başına bir şehri kurtarma şansı olamayacağını, ancak birlikte olunursa başarı sağlanacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hepimiz bir aileyiz. Onun için bizim bu toplantımız aile içi toplantısıdır. Sorunlarımızı tespit edecek ve çözüm üretmenin yollarını arayacağız. Biz ne kadar yetenekli olursak olalım tek başımıza bir şey ifade edemeyiz. Siz olursanız bir şeyler yapabiliriz. Hayallerinize, düşüncelerinize, hedeflerinize dair olan projeleri bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Geçmişi sorgulayarak bir yere varamayız. Gelecekte ne yapabiliriz onu düşüneceğiz. Şeffaf bir yönetim biçimi oluşturacağız. Hepiniz gönüllü olarak mesai arkadaşlarımızsınız. Hizmet noktasında sizlerden gerçekten yardım bekliyoruz. Katkılarınızı bekliyoruz. Siz olmazsanız biz Adıyaman’da değişim ve dönüşümü gerçekleştiremeyiz. Bizim için sizler çok değerlisiniz. Hepinizi önemsiyoruz. Sorunları birlikte aşacağız.” 
Konuşmaların akabinde inşaat mühendisleri, harita mühendisleri, jeoloji mühendisleri, jeofizik mühendisleri, mimarlar, şehir plancıları ve yapı denetim firmalarının iştirakiyle gerçekleşen toplantıda Adıyaman’ın sorunları masaya yatırıldı ve çözüm önerileri sunuldu. Ayrıca bununla ilgili mühendis odalarının katılımıyla bir komisyonun kurulacağı kararlaştırıldı.    
 
   
Editör: Adıyaman Haber