Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Belediye Başkanı M. Necip Büykaslan’ı ziyaret ederek, kentin sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette 5084 sayılı yasanın uzatılması, OSB’nin genişletilmesi ve Fuar Alanı ile ilgili gündem maddeleri masaya yatırıldı.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, başta 5084 sayılı teşvik yasası ve yatırımcıların genel durumu ile ilgili olmak üzere, Adıyaman’ın genel sorunları gündeme getirilerek, çözüm önerileri konuşuldu. Başkan Büyükaslan ile zaman zaman bir araya gelerek, kentin sorunlarıyla alakalı bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren ATSO Başkanı Mustafa Uslu şunları söyledi:

“Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte sık sık bir araya geliyor, Adıyaman’ın genel sorunlarını konuşuyoruz. Bugünkü ziyaretimizin amacı da budur. Bugün yine benzer konuların üzerinde durduk ve sorunların çözümü noktasında görüşlerimizi ortaya koyduk. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğunu kendilerine aktardım. Yatırımcıların durumunu müzakere ettik. Teşvik yasasıyla ilgili gelinen aşamayı konuştuk. Kısacası Adıyaman’ın genel sorunlarını birlikte hasbıhal ettik. Bunu yapmak zorundayız, çünkü artık günümüz dünyasında seçilmişler, atanmışlar, sivil toplum örgütleri hep birlikte omuz omuza vermek zorundadırlar. Kentin gelişmesi ve büyümesi amacıyla bunu yapmakla yükümlüyüz. Sorumluluk taşıyan herkesin bu çerçevede düşünmesi gerekir. Hem yeni teşvik yasasıyla, hem de yatırımcılara yer verilmesiyle ilgili önemli bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca OSB’nin genişletilmesi söz konusudur. 800 dönümlük bir yerden bahsediyoruz. İşlemler bitme aşamasında. Kaynaklar aktarıldı. Buna siyasilerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz ve ATSO olarak bizler hep birlikte el attık. Adıyaman’ın sıkıntılarını birer birer aşmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

            Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “ATSO Başkanımız zaman zaman bizi ziyaret etmektedir. Sanayicilerin, OSB’nin sorunlarını ve gelişmeleri bizimle paylaşmaktadır. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sanayicilerimizi ilgilendiren 5084 sayılı yasanın süresi 31 Ocak 2012’de sona erdi. Bundan dolayı sanayicilerimizin sıkıntıları var. Sayın Uslu, söz konusu sıkıntıların giderilmesiyle ilgili yapılan çalışmaları aktardı. Bununla ilgili milletvekillerimizin, başta grup başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’ın gerekli çalışmaları var. İnşallah hayırlı bir neticeyi bugün yarın alırız diye düşünüyoruz.

            Ayrıca bu aralar ATSO’nun seçim dönemi. Bununla ilgili de bize bilgi verdi. Başta kendisine ve grupta aday olacak herkese başarılar diliyorum. Mustafa Uslu’nun bugüne kadar başarılı çalışmaları oldu. Adıyaman’ımıza güzel bir hizmet binası ile bir fuar alanı kazandırdı. Bunlardan dolayı teşekkür ediyorum. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olmam hasebiyle kendisine bununla ilgili külliyetli bir destek verdik. Öyle zannediyorum ki Mustafa Uslu göreve devam ettiği müddetçe daha da hayırlı hizmetler yapacaktır. Hem kendisine hem de diğer adaylara başarılar diliyorum. Adıyaman’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Adıyaman Haber