Başkan Salman, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlunun seçim beyannamesinde bulunan esnafa eylem planından dolayı 30 bin lira faizsiz kredi verilmesi konusunda beyanı olduğunu hatırlattı.

Bu konuda kendilerine yazı geldiğini aktaran Salman, şunları kaydetti:

Geçenlerde Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından bir de bizim genel merkez tarafından Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından esnafımıza bu konuda 30 bin lira kredi verilmesi hususunda bir yazı genelde geldi. Dolayısıyla şuanda esnafımız bu can suyu kredisini kullanmak amacıyla günde en aşağı 100-150 kişiye yaklaşık bilgi almak suretiyle müracaat ediliyor. Tabi geçmiş dönemlerde de biz Esnaf Kefalet Kooperatifleri olarak esnafımıza Türkiye çapında düşük faizli esnaf kredisi olarak talepleri vardı ama bu 30 bin lira can suyu verilmesiyle esnafımız için önem arz ediyor. Dolayısıyla geçenlerde bizde yerel basında olsun ulusal basında olsun esnaf kardeşlerimizin bu krediden yararlanması hususunda kendilerine bilgi verdik

- GÜNDE 10 KİŞİYE KREDİ VERİYORUZ

Günde 10 kişiye kredi verdiklerini belirten Salman, Şuanda yani günde 10 taneye yakın dosya çıkartıp bankaya gönderiyoruz. Banka müdürümüz ile kendisi ile istişare ediyoruz. Tabiî ki şunda talepler doğrultusunda müracaat ettiğimiz zaman şuanda elimizde finansman eksiği vardı. Gerek bakanlık nezdinde gerek genel merkez nezdinde bizimde taleplerimiz oldu. Gerçekten Adıyaman esnafına faydalı olabilmek için gerekeni yapmaya çalışıyoruz diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber