Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için çekinmeden canını veren şehitlerimize ve üstün bir cesaret örneği gösteren gazilerimize minnet duygusunu dile getirdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, 19 Eylül’ü içine alan hafta kutlanan Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şehitlik ve gazilik makamınınen ulvi bir makam olduğunu dile getirerek, “Mevzu bahis vatan olduğunda bu milletin gözü hiçbir şeyi görmez. Bu topraklarda var olduğu ilk günden bu yana sürekli mücadeleler içerisinde olan, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında olduğu gibi, 15 Temmuz 2016 gecesinde kalkışılan hain darbe girişimine karşı gösterilen duruşda bu milletin vatanına olan bağlılığının kanıtıdır.Bu millet gerek Kurutuluş Savaşında cepheden cepheye koşarak, gerekse 15 Temmuz hain darbe girişiminde meydanlara dökülerek bu toprak için canını nasıl hiçe sayacağını tüm dünyaya göstermiştir” şeklinde konuştu.

“Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri;şehitlerimiz de ülkemizin medarı iftiharıdır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kutlu, “Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ülkemiz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, cennet vatanımızı canlarıyla ve kanlarıylabizlere bırakan şehitlerimizi ve vefat eden kahraman gazilerimizi rahmet,hayatta olan gazilerimizi de minnetle anıyor, ‘Şehitler ve Gaziler Haftası’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber