1 Aralık 1954 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile resmen il olan Adıyaman’ın il oluşunun 61. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinden kültürüne,en önemlisi de Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan ayrımı yapılmadan herkesin yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı bir kent olan Adıyaman’ın ülkenin en dikkat çekici veen yaşanabilir şehirlerinden bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Adıyaman’ın zengin bir kültürle yoğrulduğunu da dile getiren Başkan Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya üzerinde güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yerlerden bir tanesi olan Kommagene Uygarlığının mirası Nemrut Dağı’nın bulunduğu Adıyaman’ımız, ekonomik ve sosyal yönüyle hızla ilerlemekte, kamunun ve özel sektörün yatırımları gelişerek ve büyüyerek yeni Türkiye yolunda yürümektedir.Adıyaman, Anadolu’muzun kültürel dokusunun bütün özünü içerisinde barındıran bir ildir. Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu güzide kentimiz, yine yüzyıllardır Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan ayrımı yapılmadan herkesin kardeşçe yaşadığı bir kent olarak dikkat çekmiştir. Son aylarda ilimiz adına başlatılan karalama kampanyalarına rağmen, Adıyaman tarihi boyunca sürdürdüğü devletçi yapısından ve huzurundan asla taviz vermeyecektir.”

Adıyaman’ın il oluşunun 61. yılında belediye olarak Adıyaman’ın daha yaşanılabilir bir kent haline getirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de dile getiren Başkan Kutlu, “Geçmişten gelen birikimi ile geleceğe doğru yürüyen ilimizin daha da gelişmesi, şehrimizin güzelleşmesi ve daha yaşanabilir bir hale getirilebilmesi için hep birlikte çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda Adıyaman Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları kısaca özetlemek gerekirse; Kentimizin daha da gelişip-kalkınması için yeni imar yerleri açıp, yeni yollar asfaltlayıp, halkımızın hizmetine sunmak için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Bu kapsamda sadece 2015 yılında 70 kilometrenin üzerinde bir asfaltlamaçalışması yaptık. Bunların yanında şehir içi ulaşım ağlarımızı da genişlettik. Halkımızın hizmetine sunduğumuz yeni otobüslerimiz ve Yaman Kart sistemimiz ile Adıyaman’ımız ulaşımda daha modern ve gelişmiş bir hale getirildi. Yine belediyemiz öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm projemiz Bakanlar Kurulu tarafından onanarak, ilimizin gelişmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Kısa süre içerisinde başlamayı hedeflediğimiz ‘kentsel dönüşüm’ çalışması ile şehrimiz daha da modern bir hale getirilecektir. Bunların yanında proje çalışmalarına başladığımız Eğriçay Parkı ile diğer parklarımızla Adıyaman’daki sosyal yaşamı daha da faal bir hale getireceğiz inşallah. Bunların yanında Atıksu Arıtma Tesisi, altyapı çalışmaları ve belediyemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren yüzme havuzu ve diğer sportif faaliyetlerle halkımıza her anlamda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kısacası, belediye olarak şehrimizin gelişmesi ve güzelleşmesi için, insanlarımızın daha gelişmiş ve modern bir şehirde yaşamalarını sağlamak adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Adıyaman için geçmişten bu yana gayret eden, çalışan ve bu şehir için bir taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyor, Adıyaman’ımızın il oluşunun 61. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Başkan Kutlu ayrıca, 1 Aralık 2015 Salı günü Adıyaman Belediyesi öncülüğünde, Adıyaman’ın il oluşunun 61. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan ve sabah saat 10.00’da Eski Besni Caddesindeki ‘Başkanlık Koşusu’na ve aynı gün akşam saat 19.00’da Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ile Adıyaman Belediyesi Harfane Grubu tarafından ‘Adıyaman Şarkıları’nın seslendirileceği konsere halkı davet etti.

PHA

Editör: Adıyaman Haber