Başkan Göksu, Mezun Olacak Olan Öğrencilere Seslendi: “Adam Gibi Adam Olmak İçin Gayret Gösteriniz”

 
Merkezi İstanbul Bağcılar’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nın Mayıs ayı Burs törenine konuşmacı olarak katılan ve bu yıl mezun olacak olan genç kardeşlerine bazı tavsiyelerde bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Nereye giderseniz gidin duruşunuzla her zaman adam gibi adam olun” diyerek zihinsel bir depresyon havası verdi.
Konuşmanın büyük bir bölümünü devlet ve millet kavramının bütünlüğünün önemine değinerek söze başlayan Başkan Göksu, “Bu zamanda mezun olup diploma almakla, koltukları işgal etmekle veya sadece adam olmakla, iş bitmiyor. Burada asıl önemli olan sizi imtihan eden bu hayatta nerede çalıştığınız veya nerede görev yaptığınız çok önemli değil. Önemli olan elinizi vicdanınıza koyup, devletin ve milletin menfaati doğrultusunda hareket ederek, bu topluma bir şeyler vererek adam gibi adam olmaktır. İnsanlardaki en temel özellik furkan sahibi olmaktır. Furkan sahibi olmak için de adam gibi adam olmak lazım. Güzel özelliklerimizden ne pahasına olursa olsun ödün vermemek gerekir. Bu dünyayı yaratan Allah’a kul olmak kadar şerefli bir şey olamaz. Şunu unutmayın ki bir insan kendini aşacağı şey sadece okullarda alacağınız bilgi değildir. Adam gibi adam olmak demek ülkesine, milletine, doğup büyüdüğü insanlara sahip çıkmak demektir. Üniversite hayatında tekil yaşayan bir insanda asla başarı beklenemez. Sivil toplum kuruluşlarıyla istişaresi olmayan veya onların organizasyonlarına katılmayan bir kimsenin hayatta başarılı olması imkânsızdır. Ancak arkadaş ve içinde bulunduğunuz çevreyi seçerken her yönü ile seçici olmak lazım. Bir insanı rezil eden de vezir eden de çevredir. Özellikle bu tür toplantılar öğrenciler açısından büyük bir önem taşımaktadır.”
Medeniyetimizde vakıfçılığın büyük önemi vardır
Vakıfların önemine de değinen Başkan Göksu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkenin en saygın sosyal kurumları vakıflardır. Medeniyetimizde vakıfçılığın büyük önemi vardır. Yetim, yoksul, mağdur ve yolda kalan insanlara sahip çıkacak ve vicdanımızla hesaplaşacağımız tek adres de vakıflardır. Bu tarlada iz bırakmak istiyorsanız vakıf hizmetlerinde mutlaka yer almanızı tavsiye ederim” diyerek bu yıl mezun olan öğrencilere birer kol saati hediye ederek başarılar diledi.
Öztürk; “Vakıf ve dernekler hayır kuruluşlardır”
Toplantıya katılan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise STK’ların önemine değinerek, “Vakıf ve dernekler birer hayır kuruluşlardır. Böylesi faal olan bir vakfın ilçemizde yer alması bizim için gurur verici bir durumdur. Birçok hayırların öncülüğünü yapan Adıyamanlılar Vakfı’na ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.  
            Özkartal; “Topluma faydalı insan yetiştirmek temel felsefemizdir”
Toplantının kapanış konuşmasını, katılımcılara teşekkür ederek söze başlayan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal yaptı. Özkartal, vakıf olarak burada öğrencilerimize burs vermekten ziyade onların gelecekte bu topluma faydalı birer insan olması konusunda da büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Vakıf olarak her yıl yüz kişiye yakın öğrenci kardeşimizi mezun ediyoruz. Onlara her zaman tavsiyede bulunduğumuz konu, ülkesine ve yaşadığı topluma yararlı hizmetler yapmak ve vakıfçılık ruhunu önemseyerek bu tür önemli kurumların ayakta kalması konusunda gayret göstermeleridir” diyerek mezun olan öğrencilere başarı dileklerini iletti.
Editör: Adıyaman Haber