Oda binasında düzenlenen 22. Seçimli Olağan Genel Kuruluna Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, İl Defterdarı Orhan Mutluay, Besni Mal Müdürü Halil Bıyık, Mali Müşavirler ve çok sayıda davetli katıldı.
Divan başkanlığınıYeminli Mali Müşavir Mazhar Aslan ve üyeler Mali Müşavir Ayşegül Tunç ve Murat Keskin’in yaptığı kongredemevcut başkan Nazif Atalay yeniden Adıyaman Serbest Malil müşavirler Odası Başkanlığına seçildi.
Mali Müşavirler olarak kendi Oda binasında 22. Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Adıyaman SMMMO Başkanı Nazif Atalay; “Odalarımız, Anayasa’mızın 135. Maddesinde belirtilen Devletin Temel Kuruluşlarından “Kamu Tüzel Kişiliğine haiz, Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları” olarak tanımlanmaktadır. 3568 Sayılı Meslek Yasamızın 14. maddesi de Odalarımızı, “Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu” olarak nitelemiştir. Anayasamız ve Meslek Yasamızla Belirlenmiş Kamusal Kimliğimiz ve Devletin Temel Kuruluşlarından biri olmamız;  Dünyamıza ve Ülkemize ilişkin gelişmelerin, sorunların ve önerilerin, Odalarımızın çalışma alanı ve Genel Kurul içerisinde değerlendirilmesi gereğini ortaya koymaktadır. Ülkemizin Genel Çıkarlarını Göz ardı etmeden, Meslek Mensuplarımızın; Dayanışmasını, Ekonomik ve Sosyal Gelişimini, Meslek örgütümüzün daha güçlü ve daha etkin olmasını sağlamak temel gayemizdir.” dedi. Küreselleşmenin Tüm Dünyayı kuşattığı 21. Yüzyılda Yaşanan Gelişmeler, Muhasebe Mesleğinin önemini her geçen gün artırdığının altını çizen Başkan Atalay; “Gelişmelerin ve sürecin her zaman içerisinde yer alan Odamız, izlemekte olduğu “Sürekli Eğitim ve Yaşam Boyu Öğrenme” ilkesi çerçevesinde, üyelerimizin, stajyerlerimizin ve bürolarda çalışan yardımcı personellerin kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük önem vermekte, Kamuya Yönelik gerçekleştirilen Eğitsel ve Kültürel etkinliklerde amaç: Analitik düşünce yapısına sahip, Entelektüel Birikimi Yüksek ve Ülke Ekonomisine Yön Veren Meslek Mensuplarıyla Topluma Hizmet Etmektir.” şeklinde konuştu
Üyelerinden aldıkları güçle buraya kadar geldiklerini ve meslek yaşamlarında belirtilen amaçlar kapsamında ve Genel Kurulumuzda belirlenen Faaliyet Dönemi Genel Amaçları çerçevesinde, etkin ve verimli bir şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Atalay; “Bir Oda Yönetiminde, Hizmet, Eğitim ve Temsil Üçgeninin olması gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz, “Ötekileştirmenin olmadığı, Sağduyunun Hâkim olduğu, Siyasetin Değil, Meslek Siyasetinin Cari olduğu; Eğitimde ve Temsilde Üye çıkarlarının korunduğu,oda yapılandırmasını  tesis etmektir.”  Bütünüyle Akademik bir Meslek odası Vizyonuyla Mesleğimiz, Meslektaşımız ve Özellikle Gençlerimizin Geleceği, daha da önemlisi Türkiyenin geleceği için Toplumsal ve Mesleki sorunlara çözümler üretmeye devam edeceğiz. şeklinde konuştu.
Mali Müşavirler olarak bir çok mesleki sıkıntılarla mücadele ettiklerini belirten Başkan Atalay, “Kişisel ve Toplumsal Sorumluluğu çok fazla olan bir Mesleğin Mensuplarıyız. Hata yapma, göz ardı etme, disiplinsizlik, eylemlerinin karşılığında büyük zararlar doğuracağı, çok ince bir çizgide duruyoruz.Her geçen gün artan İş Yükü, Muhasebeci Meslek Mensuplarımızı iyice bunaltmış, bazı işler artık Angarya niteliğine bürünmüştür. Amacımız ; birlikte, beraber, yasalar çerçevesinde vereceğimiz mücadele ile, bu yığılan sorunları, ellimizden geldiği kadar, minimuma indirmek olacaktır. Ülkemizi seviyoruz, Mesleğimizi seviyoruz. Ülkemizin Çağdaş Medeniyetler Seviyesine Ulaşması için tüm gayretimizle çalışacağız. Bizim için gerçek başarı ölçüsü yazarın altını çizmeye çalıştığı bu ölçüdür. Yalana başvurmadan, kimsenin arkasından plan yapmadan, hısım siyaseti yaparak insanları birbirine düşürmeden, polemiklerden uzak durarak, insanları benden, ondan diye ayırmadan, kulaklarımızın duyabildiği, gözümüzün görebildiği ve aklımızın erebildiği ölçüde adil davranarak, dürüstlük temeline dayalı bir söylem içerisinde 3 yıla yakın bir süre, Odamızı Sevk ve İdare etmiş olmamızı, biz başarı sayıyoruz. Siyasetin yalansız olmayacağı, inanışını boşa çıkarırcasına, yaptığımız bu uğraşıyı önemsiyor ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Tabii ki bu durumun sizler tarafından da takdir edilmesi bizleri mutlu kılacak, çabalarımız karşılık bulmuş olacaktır. Yapılan faaliyetleri elbette ki tek başımıza değil, ilişkide bulunduğumuz tüm kişi ve kurumların yardım ve desteğini alarak gerçekleştirdik. Bu yüzden, yüksek tempolu çalışmamız sırasında çok yorduğum başta çalışma arkadaşlarım ve ekip arkadaşlarım olmak üzere; tüm kurul üyelerine, komisyonlarda çalışan arkadaşlarıma, ve Oda Personellerimize özverili çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Mali Müşavirlere yakışır bir binayı Adıyaman’a kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Atalay; “Asansörü olmayan ve kullanışsız olan, Odamızın Mevcut Hizmet Binası yerine, son derece Modern ve Çağdaş bir Hizmet binasını hep beraber kısa bir sürede içerisinde inşa ettik, bundan dolayı emeği geçenlere Teşekkürü bir borç bilirim.Ayrıca, Yakın ilgisini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın TÜRMOB Genel Başkanımız Nail Sanlı’ya, Adıyaman  Mali Müşavirler Odası Hizmet Binası İnşaatına, vermiş olduğu sonsuz desteklerinden dolayı, kendilerine Şahsım ve Oda Kurullarım adına Teşekkür ederim.Yine gittiğimiz her yerde, her toplantıda ve her Platformda Sayın TÜRMOB Genel Başkanımızın, Rapor halinde hazırlayıp, Mesleki Sorunları ve Mali Müşavirlerin sorunları ve çözüm önerilerini, Gelir İdaresi başkanlığına sunmuş olduğu Raporun sonucunu ve Gelir İdaresi tarafından sorunların çözümü için düğmeye basmayı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu
Ülkemizde ve Bölgemizde yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Nazif Atalay; “Ülkemizde Terör Saldırıları, Bölgede akan kan, kıyıya vuran cansız bedenler, katliamlar hemen her gün verdiğimiz şehitler canımızı acıtıyor, Ekonomik belirsizlik ve sıkıntılar huzurumuzu kaçırmaya devam ediyor. Umudumuz, Temennimiz bu sıkıntı ve sorunların son bulması, Başta Suriye’deki yaşananlar olmak üzere Savaşın, Terör saldırıların bitmesini umut ediyoruz. Bölgede kalıcı bir Barış ortamı olursa, Ekonomik büyümenin sağlanacağı,  Bölge  Ülke Ekonomisinin hedeflerine rahatça ulaşabilecektir.İçeride ve dışarıda yaşanan gerilim ortamı Toplumsal Huzurun yanısıra, Türkiye Ekonomisine de büyük zarar veriyor. Türkiye’nin hakim olduğu bütün Yurtdışı Pazarlarını, Savaş ve Gerilim ortamına, Kurban ettik. Rusya’ya, Suriye’ye, Irak’a ve diğer Komşu Ülkelere Mal ve Hizmet Satan İşadamları ve Esnafımızın  Ticari faaliyetleri durma noktasına gelmiştir. Artan döviz fiyatlarıyla birlikte Ekonomide ciddi bir boşluk oluştu.    Terör ve Kaos ortamı, Huzuru kaçan Milletimizin, Ekonomik olarak da çok zor günler geçirmesine sebep olmuştur.  Temennimiz ülkemizin, İslam Coğrafyasının ve bölgemizin bir an evvel huzura kavuşmasıdır” dedi.
Tek liste halinde Huzurun ve Barışın Başkenti Adıyaman’a yakışır bir genel kurul gerçekleştirenin sevincini yaşadıklarını belirten Başkan Atalay; “Devraldığımız bayrağı yönetim kurulu üyelerimiz ve değerli meslektaşlarımızın desteğiyle bugünlere getirdik. Yapılan Genel Kurulumuzda şahsıma yeniden başkanlık görevini layık gören meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, 22. Seçimli Olağan Genel kurulumuzun ilimize, ülkemize ve odamıza hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Programın sonunda Mali Müşavirlik Meslek Ruhsatı alan iki üyeye Ruhsatları verilirken, meslekte 20. yılını dolduran üyelere oda yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber