Baro’dan MÜSİAD’da Ziyaret

Adıyaman Baro Başkanı Av. Abdullah Tel ve baro yönetim kurulu üyeleri MÜSİAD Adıyaman şubesini ziyaret etti.

“ Asıl amacımız hukuk ve eğitim sahasındaki mevcut çağı aşmaktır” diyen Adıyaman Baro Başkanı Av. Abdullah Tel, “ Üstümüze düşen görevi yerine getirdiğimizde iyi bir Türkiye ve Adıyaman kendiliğinden oluşur” dedi.

 “Başkanlık yaptığımız yerlerin hakkını vermeliyiz” diyerek sözlerine devam eden Adıyaman Baro Başkanı Av. Abdullah Tel, “Sanayici ve iş adamlarının beklentileri doğrultusunda bir eksikliğin olmaması lazım.  Özellikle bu geçiş döneminde çok şeyler Türkiye de oluyor. Bu olan şeyler içerisinde güzel şeyler çoğunlukta. Türkiye kendisine yakışan kalkınmayı yakalaya bilmek için büyük çaba sarf eden bir ülkedir. Mevcut potansiyeli ise buna çok elverişlidir. Her birim her kademe, her grup kendisine ait olan işleri düzgün yapar ise buna ünlü alman düşünür Goethe’nın sözü ile yön vere biliriz.  Goethe  diyor ki, “Herkes kendi kapısının önünü temizler ise bütün şehir temiz olur” Gerek maddi gerek ise manevi kalkınmada mevzu olan kurum ve kuruluşlar sivil toplum örgütleri, diğer kamu örgütleri laikiyle orayı yönetebilecektir. Çalışkan, dürüst ve güvenilir kişiler görevlendirirse yapılacak işler bir o kadar verimli, güvenilir ve kalkınmaya yönelik olur. Son zamanlarda bu birimlerin ve kurumların bu işleri yapmak için çok hevesli donanımlı, gayretli kişiler ile donatıldığını ve doldurulduğunu görüyoruz. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsur insan unsurudur. İnan unsurundan sonra sermaye unsuru gelir. Türkiye insan unsura önce hizmet edecek ki insan unsurundan da hizmet beklesin bunun içinde kişi hak ve hürriyetleri, insan haklarının insanın insanca yaşama hakkının sağlanması gerekiyor. Bu iş içinde kendilerini görevli sayan ve bu kurumlar içerinde kendilerini görevli sayan MÜSİAD’ı yakından takip ediyor ve taktir ediyoruz” diye konuştu

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ise, “Kurumlar arası iletişimin ve diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz.Bu noktada hele hele sizin gibi bir değerli arkadaşımızın ve başında bulunduğu kurumun bizler için çok büyük  önemi var. Son başkanlar kurulu toplantımızda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, böyle bir ifadesi olmuştur. Babacan, “Biz bütün çalışmaları yapabiliriz. 2023 hedefi noktasında her şeyi de bitirebiliriz” diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber