Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ile birlikte TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ziyarette yer aldı.
 Gerçekleşen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, yaptıkları çalışmalara değinerek şunları kaydetti:

“İpekyolu Kalkınma Ajansı ile yaptığımız görüşmeler ve yazışmalardan sonra Adıyaman Ticaret Borsası’nın bir laboratuvar desteği için müracaatta bulunduktan sonra projemiz kabul edildi. Bu laboratuvar borsamız bünyesinde kurtulduktan sonra ilimize hizmet verecek olması oldukça önemli bir hizmettir. Bölgemizde üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerin yansıra organik, anorganik maddelerin tahlillerinin yapıldığı analiz tahlil laboratuvarımızla birlikte üreticilerimize hizmet vereceğiz. Sanayi alanında üretilen unların hazırlanma aşamasından önce mutlaka analiz yapılması gerektiği için borsamız bünyesinde kurulacak olan laboratuvarımızda önemli bir görevi yerine getireceğiz.Şimdiye kadar ilimizde böylesine önemli bir laboratuvarın olmaması ciddi bir eksiklikti. Ayrıca bu projemizin toplam bedeli 253 bin TL olup, projemizin yüzde 75 oranına İpekyolu Kalkınma Ajansı sunuyor. Bu çalışmamızla birlikte borsamız bünyesinde bir dizi çalışmalarımızda bulunmaktadır.”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu da Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ve yönetimine yapmış oldukları çalışmalardan ötürü başarılar dileyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber