Adıyaman’da Atatürk’ü anma programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni başladı.

Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askeri Erkan, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma programı, çelenklerin anıta sunulması, 2 dakikalık Saygı Duruşu, sirenlerin çalması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Çelenk töreni sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, Gazi Mustafa Kemal Atatrük’ü ebediyete intikalinin 77. yılında şükran ve rahmetle andıklarını belirterek “Bir asır öncesinde başlanan istiklal mücadelesi ve bu mücadelenin sonucunda Cumhuriyetle taçlandırdığımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda emek veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şükranla ve rahmetle anıyorum”dedi.

Adıyaman Hükümet Konağı önündeki çelenk töreni sonrası 10 Kasım Atatürk’ü anma programı Adıyaman Üniversitesinde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve oratoryom ile devam etti.

Adıyaman Üniversitesindeki programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Artuç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. yıldönümü münasebetiyle toplandıklarını belirterek, “Ulu önderi saygıyla ve şükranla anmayı bir borç biliyoruz. Her 10 Kasım’da ağlamak yerine Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti daha iyi anlamaya çalışmaya gayret göstermeliyiz. Bugün 92 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti; eğitimde, sağlıkta, sanayide kısacası çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 92 yıl önce hayal gibi görünen muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak an meselesi olmuştur. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’da Türkiye örnek ve model ülke olmuştur. Hele son zamanlarda Mısır, Suriye, Irak, Libya, Tunus ve Filistin olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında yaşanan emperyalist faaliyetler ve insanlık dramları dikkate alındığında Cumhuriyetimizin ne denli bir önem arz ettiğini ve Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır”diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryomun sunumu yapılarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.  

PHA

Editör: Adıyaman Haber