Atakent İlköğretim Okulu Avrupa Birliği Projesiyle ilgili Polanya dönüşü bir açıklama yapan okul yönetimi şöyle dedi;
 
Devam etmekte olan (Comenius European Union Project) Avrupa Birliği Projesi ( Dünya benim için bir okul, yaşamak için öğreniyorum öğrenmek için yaşıyorum. Kendi kültürümü tanıyorum senin kültürünü tanımak istiyorum.) isimli proje kapsamında yapılması planlanan programlar dâhilinde, ülkelerin kültürel özelliklerini tanımak içinAtakent İlk Öğretim Okulu Müdürü; Mustafa Atmaca, Türkçe Öğretmeni; Ali Doğan, Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni; Mustafa Doğan ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Keskin’in katılmış olduğu Polonya gezisini tamamlayarak okulumuza dönmüşlerdir.
 
            Okulumuzda gezi sonrası yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında gezinin çok başarılı olduğu, öğretmenlerimiz Polonya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından görme imkânının olduğunu belirtmişlerdir.
 
 Okul Müdür Yardımcısı Ökkeş UYSAL, Programın 2 yıl süreceğini ve program dâhilinde Mayıs ayı içerisinde ülkemize gelinmesi planlanan geziye Polonya ve İngiltere’den katılacak olan 12 kişilik öğretmen gurubuna ise okulumuzda hazırlanacak olan 5 günlük programda yapılacak olan gezilerle Atakent İlköğretim okumuzu, Atakent Beldemizi ve Adıyaman’ını tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağını söyledi.
 
Editör: Adıyaman Haber