Muharrem ayı münasebetiyle Adıyaman’ın dört bir tarafında devam eden Aşure etkinlikleri kapsamında Çadırkentte de Aşure etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından Suriyeli 10 Bin kişiye Aşure dağıtıldı.

Çadırkentte düzenlenen Aşure dağıtımına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Vali Yardımcıları Yunus Emre Altıner, Levent Öztin, Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, AFAD Müdürü O. Ertuğrul Altuğ ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Dostluk ve kardeşlik duygularının paylaşıldığı Muharrem ayı münasebetiyle Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, çadırkentte kalan 10 Bin kişiye aşure dağıtımı yapıldı. Aşure kazanlarının başında İl Müftüsü tarafından dualar okundu. Yapılan duaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, aşure kazanının başına geçerek Suriyeli vatandaşlara Aşure dağıttı.

Çadırkentte düzenlenen aşure dağıtımında bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Yaklaşık 2 yıldır sizleri ilimizde misafir ediyoruz. Muharrem ayı münasebetiyle iki yıldır sizlerle birlikte aşure yiyiyoruz. Aşure, sizlerin de bildiği gibi barışın, sevginin, dayanışmanın ve kardeşliğin adıdır. Bu mübarek ayın sizlerin ülkenizde birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olmasını, bütün İslam dünyasına ve insanlığa da barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum”dedi.

Çadırkentte kalan Suriyeli Ali El Ğarra ise, “Düzenledikleri bu anlamlı etkinlikten dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür ederek, Bizlere gönlünüzü ve yüreğinizi açtınız. Yaptığınız her türlü hizmete teşekkür ediyoruz. Bir çocuğa verdiğiniz en küçük hizmeti, bir hastaya verdiğiniz hizmeti, bize verdiğiniz bir bardak suyu ve bir ilacı bile Cenabı Allah amel defterlerinize hayır olarak yazacaktır. Bütün toplumunuzu Allah korusun, kaza bela vermesin. En güzel temennilerle sizlere teşekkür ediyoruz”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Vali Yardımcıları ile birlikte Aşure kazanlarının başına geçerek Suriyelilere aşure dağıttı.

Aşure dağıtımının ardından Vali Mahmut Demirtaş, Çadırkentte yapımı devam eden Hastanenin inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.   

Editör: Adıyaman Haber