Aslantürk, yaptığı açıklamada, işsizliğin sadece Adıyaman’ın veya ülkenin sorunu olmadığını, işsizliğin dünyanın sorunu olduğunu ifade etti.

Dünyada bununla hükümetlerin mücadele etmeye çalıştığını aktaran Aslantürk, ülkemizde de işsizliğin en az noktaya taşınabilmesi için hükümetin,devletin elinden geleni yaptığını dile getirdi.

- MALİ KESİNTİLERİN EN AZA İNDİRİLMESİ GEREKİR

Mali kesintilierin en aza indirilmesi gerektiğini dile getiren Aslantürk, İş alanları artmakta fakat iş alanların biraz daha arttırmanın yolları sigorta ve sigortanın dışında asgari ücret seviyesindeki çalışanlardan kesilen mali kesintiler bunları biraz azgariye indirebilirlerse, işsizlik sayısı daha azalır kanısındayım dedi.

- İŞ ELEMANI YETİŞTİREMİYORUZ

İş elemanı sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Aslantürk, Bizde önemli olan iş elamanı yetiştiremiyoruz. Meslek Yüksek Okulları, Meslek Liselerindeki gençlerimizi eğer eğitiebilirsek, kendi alanlarında bir iş sahibi yapma şansımızda artar. Dolayısıyla iş alanlarıda genişleyebilir, onlar için bu nedenle hükümetin bazı tetbirler almasında yarar görmekteyim diye konuştu.

- SURİYELİLER BİZİM GENÇLERİN YERİNİ DOLDURUYOR

Gençlerin işleri benimsemediğini aktaran Aslantürk, şunları kaydetti:

Kendi alanında kendini yetiştirememiş, liseyi bitirmiş, ortaokulu bitirmiş, üniversiteyi bitirmiş ama bir meslek sahibi olamamış. Dolayısıyla kendisine önerilen işleri benimsemiyor. Ya yapamam diye benimsemiyor yada hesaba almadığı için benimsemiyor. Bu nedenle oluşan boşlukları elbette birileri dolduracak. Bu dolduranlarda günümüzün şartlarına göre Suriyeliler olabilir ama kendi meslekleri alanında, kendi eğittikleri alanda, eğer kendi kendilerini yetiştirmiş olsalardı, benim kanaatime göre iş bulmaları biraz daha kolay olurdu. Kendi işlerini severlerdi, severek iş yaparlardı, dolayısıyla kahveye gidip boş zaman öldüreceklerine bir iş alanında hem kendi ailelerine, devlete, millete katkı sunmuş olurlardı

- ATATÜRKÜN İLKE VE İNKILAPLARINDAN VAZGEÇİLMEMELİ

Son aylarda meydana gelen terör olaylarına değinen Aslantürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

Her nekadar Adıyaman’ın adı gündeme geldiysede, inşallah Adıyamanlıların bu işte parmağı parmağı olmaması temennimiz o. IŞİD belası ülkenin tam başına bela oldu. Devletimizin, milletimizin, bu alanda yapması lazım gelen işler, halkın yapması lazım. IŞİD denilen belaya destek vermemeleri, IŞİD denilen beladan uzak durmaları, hatta ve hatta şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Atatürk İlke ve İnkılaplarından ayrılmamak en önemli husus. Bana göre bu Atatürk İlke ve İnkılaplarından ayrılanlar er veya geç duvarlara çarpmaktadırlar. Eğer kendilerini bu alanda Atatürk İlkelerine kaptırmış olsalar, memlekete, millete ve ailelerine çok büyük katkıları olur ve ülkede bu sıkıntılardan, bu belalardan, PKK belasından, IŞİD belasından ve benzeri diğer terör örgütü belasından kurtulmuş olurlar

PHA

Editör: Adıyaman Haber