Basın İlan Kurumu’na Aday Olan Aslan’dan Basın Kuruluşlarına Söz:

“Basının Elinden Alınmış Olan Haklar İçin Mücadele Edeceğiz”

 

Basın İlan Kurumu’nun Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylığını açıklayan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, seçilmesi halinde basın kuruluşlarının ve mensuplarının ellerinden alınmış olan haklarının sonuna kadar mücadelecisi olacağı sözünü verdi.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na Anadolu’daki basının sesi olmak için aday olduğunu açıkladı. 25 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan seçim öncesi il il dolaşarak seçilmesi halinde gerçekleştireceği faaliyetleri anlatan Aslan, basın kuruluşlarının ve mensuplarının ellerinden alınmış olan haklarını arayacağı sözünü verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve Türkiye’de basının gelişmesinde ve ilerlemesinde Basın İlan Kurumu’nun önemine değinen Aslan, 50’ye yakın ilde basın ilan kurumu olmadığına dikkat çekerek, bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi ve bunun içinde tek yürek olmak gerektiğine vurgu yaptı. Aslan, “Anadolu basının içerisinde olduğu durum ortada. Tek geliri resmi ilan olan gazetelerin, bu ilanların ciddi oranda düşmesiyle yaşadığı ekonomik sıkıntının yanında aynı oranla artan stopaj ve sigorta giderleri Anadolu’daki basının belini iyice bükmüştür. Halen ülkemizin 50 ilinde Basın İlan Kurumu’nun şubesi bulunmamaktadır. Şubesi olan illerdeki bazı artılar maalesef bu illerimizde görülmemektedir. Bu sıkıntı ve sorunların farkında olarak 25 Ocak tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine aday oldum. Seçilmem halinde ilk önce yerel basının yeniden ayağa kalkması için şart olan ilanlarda yeni bir düzenleme yapılması için mücadele edeceğim. Bu mücadelemizin ilk ayağı, yerel basından alınıp, ulusal basına verilen icra ilanlarının yeniden yerel basına kaydırılması olacak. Zaten meydanda istediği gibi at koşturabilen ulusal basına verilen bu ilanlara yerel basının daha çok ihtiyacı vardır. Bu hakkın yeniden Anadolu’da halkın sesi olan yerel basına sunulması için gayret göstereceğiz. Ayrıca son yıllarda ciddi bir düşüş yaşanan resmi ilanlar içinde çeşitli temaslarımız olacak. Gelirleri kısıtlı olan yerel basınımızın giderlerinin düşürülmesi içinde bazı girişimlerimiz olacak” diye konuştu.

Sadece Adıyaman ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin adayı olmadığını da sözlerine ekleyen Aslan, Doğu Anadolu’dan Marmara’ya, Ege’den Karadeniz’e ve İç Anadolu’dan Akdeniz’e kadar her bölgenin adayı olduğunu ve seçilmesi halinde topyekûn bir çalışmaya imza atacağı sözünü verdi.

Editör: Adıyaman Haber