Adıyaman Üniversitesi’nde “Araştırma ve Eğitim Politikaları ve Başarı Yol Haritaları” konulu konferans gerçekleştirildi.
Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, iş adamları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim DİNÇER, Kanada’daki üniversiteler hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:
“Kanada’daki üniversitelere bakınca üniversitelerin markalaşması en popüler olaylardan birisidir. Her üniversitenin markalaşma süreci var. Üniversitelerde stratejik planlama da çok önemli. Üniversitelerde kısa, orta, uzun vadede planlamalar yapılıyor. Stratejik planlamada her üniversite kalkıp her konuda ben şampiyon olacağım demiyor. Komisyonlar çalışıyor ve rektör yardımcısı başkanlığında seçilen alanlarda şampiyonluğa oynanıyor. Yurt dışına bakınca öğrencilere ne kadar öğretildiği değil öğrencilerin ne öğrendiği önemli. Akademik özgürlük önemli. Biz en inovatif şekilde nasıl öğretirizi düşünüyorlar. Diyorlar ki bizim ne verdiğimiz değil, karşı tarafın ne aldığı önemli. Nasıl yapalım da öğrencinin haftanın 7 günü 24 saati bilgiye ulaşımını sağlayalım? Amaç bilgiye ulaşımı sağlamak. Bütün üniversiteler akredite olmak zorunda olmayanlar kapanıyor.”
MAM hakkında da bilgi veren DİNÇER, şunları kaydetti:
“Göreve geldiğimizde kurumun vizyon ve misyonunu tekrar belirledik. Kurum olarak vizyonumuz, araştırma, inovasyon ve ticarileşmede mükemmelleşerek dünyanın anahtar kurumlarından biri olmak. Misyonumuz ise Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknolojileri ürünleri ve markaları geliştirmek ve Onu dünya lideri ülkelerden biri yapmak. Bilgi ve deneyimin arttırılması, insan kaynaklarını eğitme ve yetiştirme, teknolojileri geliştirme ve ticarileştirme, sürdürülebilir iş imkanları oluşturma, sağlıklı ekonomik büyüme sağlama, hayat kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamak gibi hedefler belirledik.”
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, konferanslarından dolayı DİNÇER’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Konferans öncesinde DİNÇER, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret etti.
Üniversitemiz Onur Defterini imzalayan DİNÇER’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, günün anısına Cendere Köprüsü Simülasyonu ve Plaket takdim etti.
Editör: Adıyaman Haber