Nevşehir UçhisarLodge Otelde 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan etkinlikler, ülkemizin dört bir köşesinden gazetecilerin yoğun katılımına sahne oldu. Organizasyonun ilk gününde TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hadan Ünveri ziyaret ederek kentle ilgili bilgiler aldı. İkinci gün Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleşen TURİZM VE MEDYA konulu panelde ise; terör olaylarının medyaya yansıyış biçimi, ülke içinde ve dış dünyada yaratılan algı ve tüm bunların turizm üzerindeki etkisi irdelendi. Rektör Prof.Dr. Filiz Kılıçın moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO  Öğr. Gör. Kayhan Karakaya, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği  (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Gazeteci-Yazar Oğuz Özdem, kendi alanlarıyla ilgili önemli saptamalarda bulundular. İkinci günün öğleden sonraki bölümünde Kaymaklı Yeraltı Şehrini gezen TGF Heyeti, üçüncü günde de geleneksel Başkanlar Konseyi Toplantılarının 50.sini gerçekleştirdi. Aynı zamanda Nevşehirin plaka numarasına denk düşen toplantıda, ağırlıklı olarak ülkemizin yaşadığı kritik süreç ve yerel medyanın sorunları tartışılarak bir dizi kararlar alındı. Aynı gün Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin idari merkezi ve sosyal tesisi olan  NEVŞEHİR MEDYA EVİ,  ilin Milletvekilleri, Belediye Başkanı Hasan Ünver, kent protokolü, TGF Başkanlar Konseyi Üyeleri ve gazetecilerin katıldığı sade bir törenle hizmete açıldı. 
Etkinliklerin son gününde de Nevşehirde en son keşfedilen ve henüz turizme açılmamış olan Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehri gezildi. Konukların hayran kaldığı ve 2018 yılında açılacak olan yeraltı şehrinin kent ve ülke turizminin en önemli destinasyon merkezlerinden biri olacağı ifade ediliyor.

-TGF KADIN KOMİTESİ ÇALIŞTAY YOLUNDA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF); Niğde’de de yapılan 50. Başkanlar Konseyi toplantısında, Federasyon Kadın Komitesi’nin çalışmaları da masaya yatırıldı.
Başkanlar Konseyi toplantısında söz alan TGF Başkan Yardımcısı ve Komite Başkanı Misket Dikmen, 1,5 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan komitenin uluslararası düzeyde geniş katılımlı bir çalıştay yapma hedefinde olduğunu anımsattı. Bu amaçla öncelikle Türkiye genelindeki kadın gazeteci sayısının belirlenmesi için federasyona bağlı dernek ve cemiyetlerin kadın üye bilgilerinin komite yürütme kuruluna iletilmesi çağrısında bulunan Dikmen, “Başkanlarımızdan kadın üyelerinin listelerini 8 Mart 2016 tarihine kadar Kadın Komitesi Yürütme Kuruluna iletmelerini bekliyoruz” dedi.
Ayrıca komitenin çalışmalarına ışık tutması ve çalıştaya hazırlık yapılması adına da, federasyona üye kadın gazetecilerden sorunların tespiti ve çözüm önerilerini yazılı olarak iletmelerini de isteyen Dikmen, özellikle yaşanan sıkıntıların mağduriyet içeren örneklerle anlatılmasında yarar olduğunu vurguladı.
TGF 50. Başkanlar Konseyi Nevşehir Toplantısı son akşam Hilton DobbleTreeHotelde gerçekleştirilen gala yemeği ile sona erdi. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber