Anadolu Eksen Sendikası İl Başkanı Cafer Alpaslan Göçer, insanın iyi ya da kötü olmasının eğitimin iyi ya da kötü olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Göçer, yaptığı açıklamada, Bu eğitimin dinine, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı  öğretmenlerin yetiştireceği gençliğe bağlı olduğunu ifade etti.

Yarının Türkiye’sini muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak olanın gençler olduğunu vurgulayan Göçer, Yükselme devri ne zaman gelir biliyor musunuz? Yükselme devrindeki kalitede insanlar yetiştirmekle. Gerileme devrinin, çöküş devrinin ve dağılma devrinin insanlarıyla muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma ülküsü gerçekleştirilemez. Bu, gün gibi açık bir hakikattir. Dünya tarihinde belli başlı, başka başka ırklara; dinlere, medeniyetlere bağlı olan büyük fikir adamları bu gerçeklerde birleşmişlerdir; yani yüce hedeflere varmak; basit insanların işi değil, özellikle yetiştirilmiş seçkin insanların işidir. Şöyle ki; eski Yunanistan’da ideal bir devlet kurmak isteyen filozof Eflatun bu ülküyü gerçekleştirebilecek bir nesil yetiştirmek ister. Fransa’da J.J. Ruso bu neslin adıyla bir de eser yazmıştır. Bu ideal neslin adına bir de eser vermiştir: “Emil”…Bizde ise Mehmet Akif bu amaçla Asım’ın neslini yetiştirmek istemiştir. Hatta Safahat’ında bir bölüme Asım ismini vermiştir. Çanakkale Şehitleri diye bilinen şiirin asıl adı Asım’dır. dedi.

Göçer, Bir devlet öğretmenine ne kadar sahip çıkarsa yarınların ellerinde şekilleneceği gençlik de o kadar nitelikli olacak ve Türkiye’yi muasır medeniyetlerin de üstüne çıkaracaktır. İşte o zaman Türkiye varlığı ile yokluğu bir olan Birleşmiş Milletler’in sıradan bir üyesi değil; beş asil üyesi olan ABD,Çin, Fransa, İngiltere ve Rusyanın üstünde yer alacaktır diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber