Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “Dünya Botanik Expo”su 23 Nisan 2016 yılında Antalya’ da Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya sloganı ile “Çiçek ve Çocuk” temasıyla açıldı.

Kültür, tarih ve eğitim buluşması olan Expo 2016 ile Antalya’da bir Dünya Bahçesi oluşturmanın hedeflendiği yarışmada, Anadolu’nun zengin tarihini, kültürünü ve fiorasını uluslararası sahaya ve evrensel platforma taşındı.

Bu amaçla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Expo 2016 Antalya Ajansının işbirliği ile Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi organizasyonun tanıtırnını kırsal alana kadar duyurabilmek için kadın çifiçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa Fotoğraf  projesi kapsamında bir Fotoğraf Yarışması düzenlendi.

Bu yarışma ile çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirasını olduğunu, onları biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşarnındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirilmesi hedeflendi.

Türkiye’nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden sevdikleri çiçekleri, yaşadıkları doğayı görebilmenin amaçladığı belirtildi.

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, bu kapsamda Adıyamanda “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” fotoğraf yarışmasına başvuruda bulunarak birinci seçilen TOKİ İlkokulu öğrencilerinden Ömer Aksoy’a kazanmış olduğu Dijital Fotoğraf Makinesini hediye etti.

Alan, yaptığı açıklamada, Öğrencimizin bu yarışmaya katılımını sağlayan ve kendisini destekleyen öğretmeni sayın Serdar Çalışkan’a ve başta okul müdürü Bilal Felek olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ederim diye konuştu.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber