Adıyaman’da son iki yılda birçok önemli çalışmaya imza atan Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİM) Müdürlüğü, yeni bir projenin startını veriyor.
ASKİM tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile Türkiye Petrollerinin doğusunda bulunan alan pilot bölge olarak belirlenip, şehir genelinde uygulanacak olan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının ilk denemesinin bu bölgede gerçekleştirdikten sonra alınacak verime göre şehrin geneline uygulanacağı dile getirildi.
İl genelinde bundan sonra yapılacak olan çalışmalar için belirledikleri pilot bölgede uygulayacakları sistemin verimli olmasını referans olarak alacaklarını dile getiren yetkililer şunları söyledi: “3. Çevreyolunun kuzeyi ile Türkiye Petrollerinin doğusunda kalan ve Abdul Musa ziyaretine kadar olan bölge pilot bölge olarak belirlendi. Bu bölgenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu avan projesi gerçekleştirildi. Burada öyle bir çalışma yapacağız ki, bu alt yapıda örnek bir çalışma olacak. Kat hesaplamasına göre HDPE(High DensityPolyetylene) borular döşenerek, bu bölgemiz örnek bölge olarak bize referans olacak. Şimdiye kadar hep PVC (Polivinil Klorür) boru kullanılmış ama ilk kez burada HDPEboru kullanacağız inşallah.”

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber