Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMANda Alevi derneği temsilcileri, cemevleri ile ilgili sözleri nedeniyle Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ak Partili Mehmet Metinerin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "Dev-Sol’un, terör örgütlerinin de merkezi olmamalı cemevleri" sözlerinin ardından Adıyaman Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Adıyaman Şubesi temsilcileri, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde toplanan kalabalık adına konuşan Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Adıyaman Şube Başkanı Nusret Tunç, hemşehrileri olan Metinerin söylediği sözlerin sadece Alevileri değil tüm kesimleri üzdüğünü ifade etti.
Mehmet Metinerin her konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitlemeye çalıştığını ileri süren Tunç, şöyle konuştu:
"Onun için bugün 3 dernek ve bizi seven Sünni ve Alevi kardeşlerimizle kendisini protesto etmek ve suç duyurusunda bulunmak için burada bulunuyoruz. Umarım ve dilerim ki Metiner bu konuda ders alır. Metinerin daha önceki kırdığı potlara gerilim oluşmaması için karşılık vermedik ama ne yazık ki kendisi uslanmıyor ve uslanacağa da benzemiyor. Alevilere hakaret ettiği için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Adıyamanlılar olarak üzüldüğümüz bir diğer nokta ise Metinerin sözünün arkasında durmaması ve inkar etmesidir."
Alevi derneği temsilcileri basın açıklamasının ardından adliyeye girerek toplu halde suç duyurusunda bulundu.

MA(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)

Editör: Adıyaman Haber