AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Sahabe Saffan Bin Muattalın tanıtımını yeterince yapamadıklarını söyledi.

Dimez, Vuslat TVde yayınlanan Medya Analiz programında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Saffan Bin Muattalın yeterince tanıtılmadığını belirten Dimez, tanıtım çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacaklarını, şuan orada alt yapı ve külliye inşaatının devam ettiğini anımsattı.

Oradaki çalışmaları Diyanet Vakfı aracılığı ile yaptıklarını anlatan Dimez, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin taahhüt ettiği işler var. Bunların hepsi Vakfın tekelinde toplanıyor. Şuana çalışmalar devam ediyor. Sahabe bizim için çok çok önemli. Yani 2 yıl önce Adıyamanda sahabenin varlığından haberdar olan insan sayısı çok azdı. Şuanda yavaş yavaş işlemeye başladık. Tanıtım da yapmaya başladık. Oradaki çalışmaların tamamlanmasıyla çok turist çekeceği kanaatindeyim. Oranın yolu ile ilgili şahsi düşüncem, senede 1 veya 2 gün yoğunluk oluyor. Oradaki yolun duble olması belki çok rantabıl olmayabili ama sıkıntıyı gördük. O yolu geçtiğimiz yıl genişlettik. Eskiden 2 ara yan yana geçerken neredeyse dikiz aynaları birbirine değiyordu. Şimdi biraz daha rahatlama oldu. Keşke duble yol yapılabilse, çok çok daha güzel olacak. Bu 2017 yılında muhtemelen olmayacak, 2018 veya 2019da yapılması öngörülüyor. Genel bütçeden daha acil projelerimiz var dedi.

- EĞİTİM BİZİM İÇİN EN AZ SULAMA KADAR ÖNEMLİ

Eğitimin kendileri için sulama kadar önemli olduğunu vurgulayan Dimez, şöyle devam etti:

Adıyamanda eğitimde son birkaç yılda gözle görülür, hatırı sayılır bir gelişme yaşadık. Her ne kadar açıklanmasa da TEOGda Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Üniversite yerleştirmede 8-10 basamak yukarıya çıktık. Geçmişten gelen biraz geri kalmışlığımız var. Şuanda halen istediğimiz düzeye gelemedik. Çalışmalarımız bu yönde. 2017 yılında bitiremesek te 2018 yılında ikili öğretimden tekli öğretime geçecek derslik sayısını tamamlayacağız. Planlamamız o şekilde. Adıyamanda da inşallah sıkıntı kalmayacak. Birkaç ilçemizde sorun var, 2017de oralara takviye yapacağız.

- HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK GEREKİYOR

Hayırseverlerin artmasını beklediklerini belirten Dimez, Hayırseverlerimiz var elbette. Buradan genelleme yapmak istemiyorum ama bu işi sevda olarak görüp, bunun üzerinde duran çok yatırımcımız var. Gönül istiyor ki Besnide yatırım yapan hayırseverlerimiz gibi Adıyaman merkezde ve diğer ilçelerde bu hayırseverlerimizin syısı artsın. Herşeyi devletten beklememek gerekiyor. Bu noktada inanıyorum ki özellikle Besnide son zamanlarda yapılan, geçtiğimiz aylarda da Kahtada OSB içerisinde bir hayırsever tarafından çıraklık eğitimi okulu yapılmıştı, inşallah bunun sayısının artmasını bekliyoruz. Adıyaman hepimizin, Türkiye hepimizin. Bu memlekette yaşıyoruz, havasını alıp, suyunu içiyoruz. Buradan para kazanıyoruz. Dolayısıyla bundan da sadaka mahiyetinde de olsa ben bunu vergi muafiyeti olarak düşünmüyorum, sadaka mahiyetinde bu yapılan yapılmasını teşvik etmk gerekiyor. Ben Adıyamanlı iş adamlarının da bu konuda geri duracaklarını zannetmiyorum ifadelerini kullandı.

- TRAFİK SORUNU BENİ DE BUNALTIYOR

Adıyamandaki trafik sorununa da değinen Dimez, şunları aktardı:

Bazen burası İstanbul mu diye düşünmüyor değilim. Trafik sorunu beni de bunaltıyor. Sabah saatlerinde ve akşam mesai dışında bazen bir ışıkta kaç defa beklemek zorunda kalıyoruz. Bu çevre yolu projesi bizim için çok çok önemli. Özellikle Nissibi Köprüsü geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçti. Nissibi Köprüsü ile Kahta arasının temelini attık. Yani doğudan gelecek bütün araçların artık trafiği daha da kaldıramayacağı demek. Şuanda ana arterimizin iki katına çıkaracak bu yük. Dolayısıyla bunun tedbirini almak zorundaydık. Belediyemiz, Elazığ Karayolları Müdürlğümüz ve Milletvekillerimizle alığımız karar doğrultusunda Karadağın dibinden geçecek 1 kilometrelik yolu, Karadağın kuzeyinde daha geniş bir şekilde 29 kilometre olacak şekilde yapmaya karar verdik. Buranın şehir bağlantıları da olacak. 2017 yılında hep projesini hemde ihalesini yapmayı düşünüyoruz

Hızlı tren konusuna da değinen Dimez, 2017 yılı içerisinde projeyi hazırlayacaklarını ve çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber