Ankarada yaşanan kanlı saldırı sonrası alçakça saldırıyı gerçekleştiren faillerin belirlenmesi için adli tıp ta cesetler üzerinde incelemeler devam ederken tıpkı Suruç katliamı sonrası gibi bazı basın yayın organlarının Adıyamanı hedef gösterecek manşetlere imza atmasına Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) başkanı İbrahim Aslan sert tepki gösterdi.
Türkiyenin yüreğini yakan canlı bomba eylemini gerçekleştiren örgütün IŞİDle bağlantısı olduğu üzerinde durulurken Milliyet gazetesinin olaydan bir gün sonra attığı manşet tüm Adıyamanlıların üzüntüsünü bir kat daha arttırdı. 
Milliyet gazetesinin Gözler Adıyamanlıda şeklinde bir haberle okuyucularının karşısına çıkmasına sert tepki gösteren AGAD başkanı İbrahim Aslan, tıpkı Suruç katliamı sonrası bölge üzerinden bir algı operasyonunun hız kesmeden devam ettiğini belirtti. 
Aslan açıklamasın da Öncelikle alçak saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diyorum. Tüm Türkiyede olduğu yaşanan acı olayın yasını tutan Adıyamanın özellikle bazı gazetelere yeniden konu olması acımızı bir kat daha arttırmıştır. Sanki bilinçli bir şekilde canlı bomba eylemleri sonrası Adıyamanı hedef gösterecek bir şekilde haber hazırlayan gazetelerden özellikle Milliyet gazetesinin haberi bizleri derinden sarstı. Gözler Adıyamanlıda manşeti ile okuyucularına haberi duyuran milliyet gazetesinin haber içeriğinde ise  Adıyaman grubu  şeklinde ifadelere yer vermesi en az bombalamayı gerçekleştiren alçak saldırıyla eş değerdir dedi
 Milliyet gazetesinin alçak saldırı sonrası, alçakça haberlere yer vermesi Adıyamanlıları derinden sarstığını belirten Aslan daha önce de Suruç katliamı sonrası Habertürk gazetesinin aynı algıyı oluşturduğuna dikkat çekerek yapılan bu kanlı eylemden sonra Milliyet gazetesinin Adıyamanlıları suçlu gösterecek bir şekilde haberlere yer vermesinin kabul edilebilir bir tarafı yok. Kalleşçe saldırı yapanların ismi, cismi, memleketi neresi olursa olsun şiddetle lanetliyoruz.  Devletine milletine bağlı Adıyamanlılar bu olaylara karşı her zaman tepkisini, en üst seviyede vermiştir. Adıyaman üzerinden bir algı çabası içerisinde olan bu gazeteleri artık şehrimizin ismi ile bir korku yaymaya yönelik çabadan vazgeçmeye davet ediyoruz. Tekrardan Ankarada meydana gelen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırı Türkiyeye yöneliktir, huzur ve kardeşliğimize yöneliktir dedi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber