Gaziantep Anadolu Ajansı Muhabirlerinden hemşerimiz Kaan Bozdoğan’ın, yaşanan bir kazanın haberini yaparken özel bir AVM’nin güvenlik görevlileri tarafından sert bir şekilde engellenmesi, basın camiasında tepkiyle karşılandı.

Gaziantep’te faaliyet gösteren özel bir alışveriş merkezinin dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden bir vatandaşın görüntülerini çekerek görevini yerine getirmek isteyen Gaziantep Anadolu Ajansı muhabirlerinden hemşerimiz Kaan Bozdoğan’ın aynı AVM’nin güvenlik görevlileri tarafından sert bir şekilde engellenmesine tepki gösteren Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, basının görevini yapmasına kimsenin engel olamayacağını söyledi.
Aslan konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gaziantep’te yaşanan üzücü bir kazadan sonra görevini yerine getirmek için olay mahalline giden meslektaşımız ve hemşerimiz olan Anadolu Ajansı Gaziantep muhabiri Kaan Bozdoğan’a yapılanları kınıyor, sorumluların bir an önce hesap vermesini istiyoruz. Basın, kamuoyunun gözü ve kulağıdır. Hiç kimse basını engelleyerek hatasının telafi edileceğini düşünmesin. Geçmişten bu yana benzerlerine sıklıkla karşılaştığımız bu ve bunun gibi olayların takipçisi olacağımızı ve sonuç alması için her türlü girişimde bulunacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Editör: Adıyaman Haber