Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, 15 Temmuz darbe girişimini el birliği ile fırsata dönüştürmek gerektiğini söyledi.

Duranay, yaptığı açıklamada, Türkiyenin 15 Temmuzda bir dönüm noktasına girerek darbe girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Bu darbe girişiminden sonra halkın birlik ve beraberliğini sahalarda, sokaklarda ve meydanlarda gördüklerini belirten Duranay, şöyle konuştu:

Bu sevindirici bir olay, bu demek ki halkımızın daha halen Çanakkale ruhu var. Bu halkımız olumsuz bir şey gördüğünde tepkilerini ortaya koydular. Türkiyeye çok olumsuz hadiseler yaşandı. Bu darbeden dolayı burada Türk halkını ortaya koyduğu tavırlar çok önemliydi. Bu halk bu devlete sahip çıktı, bu devlete, yanlış emelleri olanlara dur dedi. Bu sevindirii bir olaydır. İnşallah halkımız bundan sona meydanlarda dik duruşunu göstermeye devam edecetir. Türkiye bundan sonra bir dönüm noktasına girdi dedi.

- EKONOMİ ETKİLENDİ

Ekonominin etkilendiğini vurgulayan Duranay, şöyle konuştu:

Milletimiz yaşanan bu olaylarda bir ders çıkarır. Bu darbe girişimi ekonomiyi etkiledi, turizmi etkiledi. Türkiye bundan sonra adımını sağlam atlamak birlikte, bu halkın verdiği hizmet, verdiği destek karşılığında hükümetimizin ve devletimizin bu halka getirdiği hizmeti vermesi gerektiğini düşünüyorum. Esnafıyla, memurluyla, köylüsüyle, işçisiyle çftçisiyle hep birlikte bütün siyasi partiler, kurumlar, hep birlik ve beraberilk içerisinde duruşunu sergiledi. İnşallah bundan sonra bu huzursuzlukların giderilmesi için, bu terör olaylarının yaşanmaması için Türkiyenin huzuru için, Türkiyenin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler karşı güzel tedbirler alınır, güzel icraatlar yapılır. Türkiye halkı bunu hak etmiştir. Bu millet bunu hakketmiştir. Türkiyeyi yöneten hükümetin bunu vermesi lazım. Esnaftan tutun, tüccardan tutun, bu ekonomi etkilendi ister istemez. Ekonomiye el atmak lazım, bankalar, vergiler gözden geçirilmesi gerekiyor. Bankaların esnafa ve tüccara biraz daha kolaylık sağlaması gerekiyor. Bunu fırsat bilerek değil de bunu fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Esnaflarımızın işlerine bakmaları gerekiyor. Bundan sonra inşallah daha rahat bir ortam sağlanır, daha huzurlu bir ortam sağlanır. Türkiye bu beladan kurtulur , Trkiye daha rahat bir nefes alır inşallah

- KOMŞU ÜLKELERLE SİYASİ DURUMU GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR

Komşu ülkelerle olan siyasi durumunun tekrardan gözden geçirilmesine dikkat çeken Duranay, Bunu fırsata dönüştürmek lazım. Ülkenin ekonomisinin gelişmesi noktasında çevremizdeki ülkelerle tekrar bu siyasi durumu gözden geçirmemiz gerekiyor. Yanı başımızda bir Suriye savaşı var, Irakta durumumuz belli. Daha önceden Irakla bir ticari ilişkimiz vardı, şu anda sekteye uğradı. Hakesle, Suriye öyle, Irak öyle, ticari faaliyetlerimizi geliştirebilmemiz için Rusyadan, İrandan, Irakdan, Suriyeden ilişkilerimizi geliştiririp ekonomik anlamda ne yapabiliriz konusunda adımların atılması gerekiyor. Tabi ki bu ticaretin gelişmesi konusunda, bu ihracatla daha güzel bir ekonomiye ulaşmış oluruz. Yoksa Türkiyedeki ekonomiye, Türkiyede yapılan ticari faaliyetler göz kamaştırıcı fakat bunu dışarıyla ihracaata yönelik bazı adımlar attığımız zaman daha rahat nefes alırız. Bundan sonraki beklentimiz inşallah bu ekonomimiz iyi gitmesi anlamında, o yönde  ticari ilişkilerimiz düzelir. Türkiye rahat bir nefes alır inşallah şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber