Klasik bağcılık sisteminden modern bağcılık sistemine geçişin ilk örneği olan ve önemli tarımsal faaliyetlerin gerçekleştiği alanda yapılan incelemeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz da eşlik etti.

Damlama sulama ve özel yöntemlerle sürdürülen sera ile meyve bahçelerindeki tarımsal faaliyet ve ürünleri inceleyen Rektör Gönüllü, tarımsal makine ve aletleri, Güneş Enerji Santrali, Solucan Gübresi Üretim Tesisi, Sulama Sistemleri ile yeni tamamlanan İdari Binayı gezerek yapılan çalışmalar ile yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Adıyaman-Kahta karayolu Hasancık mevkiinde bulunan Üniversitenin Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM) Bağcılık Uygulama Alanındaki incelemelerinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Gönüllü, üniversitenin Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi’ni daha işlevsel hale getirip Adıyaman’a ve çiftçilere hizmet etmek istediklerini ifade etti. Prof. Dr. Gönüllü, şöyle konuştu:

“Buraya yeni bir idari bina yaptık, güneş enerji sistemlerini kurduk. Burayı daha işlevsel hale getirip Adıyaman’ın ve çiftçilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Burada çiftçilik adına Adıyaman adına yeniliklere imza atmak istiyoruz. Ayrıca yapılan bilimsel çalışmalarla da tarım alanındaki bilimsel literatüre katkı sunuyoruz.”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber