Adıyaman Üniversitesi tarafından FETÖ soruşturmaları için açıklama yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Adıyaman Üniversitesi’nde de bu örgütle mücadele kapsamında soruşturmaların ivedilikle başlatılarak sürdürüldüğü bildirildi.
Bugüne kadar soruşturması tamamlananlardan 10’u akademik, 9’u idari olmak üzere toplam 19 çalışan açığa alınmıştı. Daha sonra açığa alınan idari personelden 8’i memuriyetten çıkarılmış ve bunlardan biri ise gözaltına alınmıştı ifadelerine yer verilen açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

Bugün itibariyle soruşturması tamamlananlardan 38’i akademik, 1’i idari olmak üzere toplam 39 çalışan daha açığa alınmıştır.
Böylelikle soruşturmaların başlamasından bugüne kadar, 48’i akademik, 10’u idari olmak üzere toplam 58 çalışan soruşturmaları için açığa alınmış bulunmaktadır. Ayrıca, açığa alınanlardan 8 idari personel memuriyetten çıkarılmış olup, bu kişilerden 1’i de hâlen gözaltında bulunmaktadır. Açığa almalar, soruşturmaların sıhhati için yapılmakta olup, soruşturmaların seyrine göre devam edecektir.
Soruşturmalar, elde edilen bilgi ve belgeler ışığında hassasiyetle ve süratle devam etmektedir

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber