Üniversite öğrencilerinin kariyer hedefi belirlemelerine yardımcı olmak ve bu konuda danışmanlık yapmak ve ayrıca öğrencileri mesleki hayata hazırlamak amacıyla Adıyamanlılar Vakfı Kariyer Günleri’nin ilki düzenlendi. Kariyer Günleri kapsamında alanında kendini kanıtlamış uzmanlar, öğrencilerle buluşarak bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadırlar.

Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu ve Üniversite Komisyonu iş birliğince düzenlenen ilk Kariyer Günleri programına Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abdulgani Tekin, Vakıf Başkan Yardımcısı Cuma Durak, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç’un yanı sıra işletme, iktisat, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile siyasal bilgiler fakültelerinde okuyan çok sayıda öğrenci ve alanlarında uzman olan vatandaşlar katıldı. Programa konuşmacı olarak da SGK emekli Müfettişi, Danışman ve Yazar Resul Kurt ile Adıyamanlılar Vakfı eski bursiyerlerinden Sayıştay Denetçisi Yakup Sevinçhan, vergi müfettişleri Hasan Doğan ve Davut Demir, Yeminli Mali Müşavir Hasan Aydın, Bağımsız Denetçi Metin Fendoğlu katıldı. Programda konuşmacılar meslekleri ile ilgili teknik bilgiler verip öğrencilere üniversite hayatlarını verimli değerlendirmeleri hususunda önemli açıklamalarda bulundular.

Vakfın Başkan Vekili Abdulgani Tekin, üniversite öğrencilerine yönelik Kariyer Günleri ile ilgili düzenlenen seminerlerin öğrenciler açısından fevkalade önemli yarar sağlayacağını belirterek, “En büyük amacımız, alanında uzmanlaşmış Türkiye’nin saygın insanları tarafından üniversite öğrencilerimizin kariyer hedefi belirlemelerine yardımcı olmak ve bu hususta danışmanlık yaparak onların mesleki hayata hazırlanmasında ön ayak olmaktır” dedi.

Toplantının sonu karşılıklı soru-cevap şeklinde geçti. Seminere katılan öğrenciler, tüm konuşmacılara teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Editör: Adıyaman Haber